Pluk de Nacht is meer dan alleen mooie films kijken op een groot doek. Een lekkere maaltijd, een fijne snack bij je biertje en na de film nog even met een drankje napraten bij een vuurtje, vinden we ook belangrijk. De bar, eettentjes en het terras van Pluk Amsterdam openen iedere dag om 15.00 uur, zondag 19 augustus al om 14.00 i.v.m. Pluk MINI.
Dit jaar verkrijgbaar in Amsterdam:
Flaming Cow Cheesy Chicken
Ze openen in september hun deuren bij Theater Oostblok, maar nu kun je alvast voorproeven op Pluk. Hun Tartes flambées (flammkuchen) zijn in verschillende variaties verkrijgbaar voor €6,50 per stuk. Met crème fraîche, ui, rib eye, zomertruffel en rucola, of vegetarisch met gruyère, rucola en appel of een versie met kip. Daarnaast serveren ze snacks die makkelijk mee kunnen naar je strandstoel: een plankje Hollands glorie kaas, kalfsworstjes met venkel en mosterd mayo of geroosterde noten waar je zelf een twist aan geeft. —>Interview met Flaming Cow Cheesy Chicken op de Daily Pluk
Pasta Joe
Deze vriendelijke culinaire types hebben al vijf avonden kunnen oefenen op Pluk Utrecht. Deze week staan ze voor het eerst op Pluk Amsterdam. Ze draaien de pasta op locatie en serveren deze vanuit een glimmende vintage airstream uit 1962. Arrabiata, bolognese, pesto pollo, allen afgemaakt met parmezaanse kaas dan wel rucola naar wens. Voor €6,50 krijg je zo’n heerlijk gevulde bak met verse pasta van ze mee. Geniet op het terras van Joe, in je strandstoel of met uitzicht over het IJ. Bon appetit! –>Interview met Pasta Joe op de Daily Pluk
Chic de Friemel (on Tour)
Vanuit een blauwgroene Constructam caravan uit 1970 serveren ze ambachtelijk bereide zoetigheden, koffie en thee. Tijdens de koelere filmavonden warm je zo op met verse munt thee, chai of warme chocomel maar ze hebben ook een bijzonder assortiment ijskoffie (karamel, hazelnoot, amaretto, tiramisu), biologische fruit ijsjes en een wisselend assortiment aan huisgemaakte zoetigheden (deels vegan). Carrot cake, perzikentaart, cheese cake, bananenbrood, allerlei muffins, koeken en repen. Yammie! —>Interview met Chic de friemel op de Daily Pluk