Jongens jongens jongens we hebben wél wat voor jullie over zeg. Terwijl het hele land op apegapen ligt en panisch op zoek is naar schaduw en een zuchtje wind, zijn de noest werkende Pluk-opbouwers al sinds vrijdagochtend knoeihard aan het werk op onze spiksplinternieuwe locatie in Utrecht. Vanavond is het dan eindelijk zo ver: jetzt geht’s los!

Ohohoh wat is het een mooi plekje geworden, daar in de Vrijhaven van de Nijverheid. Zoals je het hierboven ziet, zag het eruit voordat onze containers werden afgeleverd. Daarna zijn we hard bezig geweest een heerlijk Pluk-sausje over die glorieuze ruimte te gieten. Het is dan ook een match made in heaven: nijverheid zit ons Plukkers sowieso in het bloed, en een vrijhaven is het festival óók al vijftien jaar – voor avontuurlijke films, voor even niks moeten, voor iedereen een warm bad.

Aan het einde van bouwdag één ging het scherm al de lucht in. Toen nog vijf knoeiwarme dagen knallen en vanavond gaat dan echt het dak eraf gaat met onze openingsfilm Denmark. Wij kunnen niet wachten. Wat jij? Tot straks op Nijverheidsweg 4!