Na een paar zomerse avonden op het dak van het Volkshotel reizen we iets noordwaarts, naar Zaandam. We strijken neer op het industriële Hembrugterrein in de voormalige projectielen en hulzen fabriek aan het Noordzeekanaal. Daarin bouwen we een sfeervolle filmzaal die we vullen met strandstoelen. 9, 10 en 11 juli. Ben je erbij?

Voor één keer maken we ons niet al te druk om het weer. We zitten veilig, binnen, in die waanzinnige fabriek. Toch denken we dat de zon zal schijnen.

Programma
Vrijdag 9 juli: O Beautiful Night. Yuri is een jonge muzikant en leeft in constante angst om te sterven. Om deze reden verlaat hij zijn appartement nauwelijks en heeft hij last van nachtelijke paniekaanvallen. De film neemt je mee op een nachtelijke trip… O Beautiful Night won de Méliès d’argent voor beste Europese speelfilm, een mooie prijs die wordt uitgereikt namens de European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF).

Zaterdag 10 juli: Brother’s Nest. Twee broers hebben het plan opgevat om hun stiefvader te vermoorden. In deze Australische thriller vol gitzwarte humor gieren doodgewone levens hevig uit de bocht.

Zondag 11 juli: À l’abordage. Kom in de vakantiesfeer met deze ongelooflijk aanstekelijke romantische Franse film over Félix die op een zwoele zomeravond per toeval de jonge vrouw Alma tegen het lijf loopt. Ze lachen, dansen en brengen de nacht door in een park.

Kaartjes – Kaartverkoop is gestart!
De fabriek is groot, toch is de capaciteit beperkt. Zorg dus dat je je kaartje op tijd bestelt. Dat kan alleen vooraf, via onze website. Een kaartje kost € 11,50, dit is inclusief een koud drankje (bier, wijn of fris).

Tijd
Je bent welkom vanaf 20.30 uur. De film start om 21.00 uur. Er is ook een korte (plas)pauze.

Locatie
De Project.Fabriek ligt op Hemkade nummer 18 in Zaandam. Vanuit Amsterdam en omgeving is Pluk @ Hembrug prima bereikbaar per fiets. Vanuit Amsterdam neem je de GVB-veerdienst (Hempont) tussen Amsterdam-Hempontplein en Zaandam. De veerdienst vaart 24 uur per dag en is gratis voor voetgangers en (brom)fietsers. Met het openbaar vervoer kom je ook makkelijk bij Pluk. Vanaf station Zaandam doet de bus (nr. 65 en 67) er 10 minuten over naar de halte P. Ghijssenlaan, dan is het nog tien minuten lopen. Of neem een OV-fiets.