Je moet het maar durven: jezelf opgeven voor een blind date tijdens Pluk de Nacht. Op vrijdag namen de avontuurlijke Lynn (27) en Thomas (30) plaats in de loveseat op het zonovergoten festivalterrein.

Als ik Lynn en Thomas opzoek zitten ze gezellig te kletsen. Lynn is meteen al enthousiast over Pluk de Nacht, het is de eerste keer dat ze het festival bezoekt. “Het ziet er superleuk uit! Ik vind het een mooie locatie, ik vind het eigenlijk nu al leuk.” En de film is nog niet eens begonnen, dat belooft wat!

De film van vanavond, And Your Bird Can Sing, gaat over een groep twintigers tussen wie de liefde opbloeit. Ik vraag het koppel of ze dit ook herinneren aan hun eigen studententijd? Lynn: “Ik studeerde in Nijmegen, dat was een super leuke stad. Ik heb daar mijn vriendengroep leren kennen, maar daten deed ik niet echt want ik had een relatie.”

Hetzelfde gold voor Thomas: “Ik was niet zo bezig met daten, ik had ook al een relatie. Er ontstonden wel veel liefdes, vooral op introkamp. Ik heb er wel een aantal vrienden aan overgehouden, voornamelijk een harde kern, met wie ik nog af en toe afspreek.”

Thomas is voor de avond speciaal uit Castricum gekomen. Hij is een echte filmliefhebber en is blij om eindelijk een keer Pluk de Nacht te kunnen bezoeken. “Het staat al heel lang op mijn lijstje. Ik heb de film van vanavond al opgezocht op IMDB, hij heeft best een goede score – een 7,2. Ik ben benieuwd!”

Als doorgewinterd Pluk reporter houd ik ‘s avonds de datestoel nauwlettend in de gaten. Maar wanneer ik een half uurtje later richting de date kijk, zie ik dat de blonde Lynn is verruild voor een bruinharige man die al een tijdje met Thomas zit te praten. Ik kom toch eventjes checken of alles goed is gegaan met de date?

“Helaas moest Lynn ziek naar huis. Ze zat een beetje te rillen en voelde zich echt niet lekker,” vertelt Thomas. Maar wie zit er naast hem? “Tyler, een oud studiegenoot! Ik zag hem toevallig lopen en toen is hij naast me komen zitten.” Tyler stelt zich enthousiast voor. Hij heeft ook nog wat aanhang meegenomen, dus Thomas hoeft zich niet alleen te voelen en lijkt zich prima te vermaken.

De volgende dag bel ik Thomas nog even voor het hele verhaal. “Ik had Tyler al vijf jaar niet gesproken, dus we hadden heel wat jaren terug te lullen,” vertelt hij lachend. “Hij was er met zijn vriendin, dus we hebben geruild: zij mochten in de loveseat, en ik kreeg er een biertje voor terug.”

Dat Lynn eerder weg moest vond hij wel jammer, maar niet onoverkomelijk. “Ze gaf aan dat ze geen klik voelde, en dat vond ik zelf eigenlijk ook wel. Maar ik heb een hele gezellige en leuke avond gehad, dus ik kom zeker terug. Er was op Pluk echt een waanzinnig leuke sfeer, die wel bij mij past.” Met Lynn helaas geen match dus, maar met Pluk de Nacht wel. We zien je graag volgend jaar weer terug, Thomas!

Foto: Dater Thomas en vriend Tyler (niet Lynn)
Credits: Laura Wierdsma