De Daily Pluk bereidt zich alvast voor op de slotfilm Chevalier en vraagt: Wat is de gekste wedstrijd of weddenschap waar je aan hebt meegedaan?

In eerste instantie lijken Pim (30), Ndedi (41) en Hein (56) wel gek: ze zitten met hun rug naar het festival! Als we erbij gaan zitten, merken we dat ze hier, aan het water in de zon, juist de perfecte plek hebben gevonden. We checken wel even wat ze straks gaan draaien. “Ja hoor, de stoelen hebben we al binnen!”

Dit trio is een mooie dwarsdoorsnede van het gevarieerde publiek door hun verschillende leeftijden en Pluk-ervaring. Terwijl Pim hier vanavond voor het eerst is, komt Hein al zo’n beetje vanaf het begin en Ndedi zit tussen hen in – letterlijk en figuurlijk. Ndedi: “Ik ben weleens geweest – ook een keer dat er niks aan de film was en we lekker bij het kampvuur hebben gedanst.” Hein: “Films kijken en dansen in de openlucht zijn de twee beste dingen van het leven.” Waar ze het alle drie roerend over eens zijn.

Films kijken en dansen in de openlucht zijn de twee beste dingen van het leven

Op de vraag of ze ooit hebben meegedaan aan een maffe wedstrijd of weddenschap, is het even stil. Dan moeten ze er zelf om lachen. Ndedi: “We hebben blijkbaar een saai leven, haha. Hein is net uit Ibiza dus die zit ergens anders met zijn hoofd.” Hein laat zich daar echter niet door kisten en komt als eerste met een antwoord: “Een sigaret in je mond gooien, dat deden we vroeger vaak.” Hij probeert het ter plekke voor te doen, maar dat lukt niet helemaal, waarop Ndedi vergoelijkend zegt: “Ik had een vriend die het alleen kon als het een brandende sigaret was.”

Pim heeft inmiddels ook eentje: “Als kind deden we wedstrijdje kersen eten en dan moest je de pitten in je mond houden en die werden na afloop geteld. Meestal was dat rond de 25. Je kan dat op Ibiza met pillen doen.” Hein: “Moet je wel oppassen dat je ze niet doorslikt.” Ndedi: “Op vakantie klommen we in lantaarnpalen… Oh, wacht: ik heb de Tour d’Afrique gedaan met de racefiets: van Cairo naar Kaapstad. Met alcohol op! Omdat ik in een kroeg daartoe werd uitgedaagd.” Hein: “Dat is duidelijk het beste wedstrijdverhaal. Ndedi heeft gewonnen!”

Foto: Judith de Vries