Iedere avond een blind date op het Pluk-terrein? Daar is de Daily Pluk natuurlijk als de kippen bij! Gisteren namen Lennart (40) en Kim (37) plaats op onze tweepersoons strandstoel.

“Kom lekker tussen ons in zetten!”, grapt Lennart wanneer ik me voor de film bij de datestoel meld voor een kort onderonsjes. Oh jee, gaat het zo moeizaam? Maar nee, dat valt reuze mee: de twee zitten al een klein uur druk in gesprek. “We hebben het vooral over ons werk gehad”, zegt Lennert. Kim valt hem bij: “Ja, onze werkervaring, dat is een groot raakvlak.” Lennart legt uit: “We komen allebei op voor de zwakkeren in de samenleving.”

Nog zo’n raakvlak is natuurlijk film. De twee hebben zich met het Pluk-programmaboekje in de hand alvast even ingelezen over de film van de avond, The Pleasure Is Mine. Er wordt gewaarschuwd dat er behoorlijk wat expliciete seksscènes in zitten. Kim lacht: “Ja, haha, er is ons een spannende film beloofd!”

De volgende ochtend bellen we de twee. Hing voor henzelf ook spanning in de lucht? Over die seksscènes was in ieder geval niets gelogen, zegt Kim. “Wat ik had verwacht is inderdaad wel voorbijgekomen! Dat was soms wel een beetje ongemakkelijk, om seksscènes te kijken zo dicht naast iemand die je pas net kent. Maar we hadden het er tevoren al wel een beetje over gehad.”

En hun eigen date? “Het was heel gezellig en leuk, maar er was niet echt een vonk. We gaan nog wel even Facebook-contact hebben, maar dat zal meer op vriendschappelijk vlak zijn.” Voor Lennart voelt het gelukkig hetzelfde: “Het contact was makkelijk, we hebben goed gepraat, en we hebben allebei wel het idee dat er een klik is voor iets vriendschappelijks. Maar op amoreus vlak was het er niet. Dat weet je na vijf seconden al, dat is er of niet.”