Margot had Hannah uit Waregem (België) gevraagd om vrijdag 29 augustus vrij te houden. Ze zou Hannah met de auto oppikken. Ze hoefde alleen maar een regenjas, een cd en een tandenborstel mee te nemen. Waar zouden ze naartoe gaan?

In de auto kreeg Hannah een envelop met wat informatie over Pluk en toen begon de drie uur durende rit van Waregem (ten zuidwesten van Gent) naar Pluk de Nacht in Arnhem!

Door het herexamen van Margot was het er nog niet van gekomen om Hannah een verjaardagscadeau te geven. (De redactie heeft even gegoogled: Foei, Margot, Hannah is 2 december al 20 geworden!) Maar acht maanden later was het zover en kreeg ze haar verlate verjaarscadeau.

Hun eerste indruk van Pluk de Nacht: “Zo’n mooie industriële omgeving. Leuk decor, leuke drankjes, nacho’s, leuk ook dat je stoeltjes kan reserveren.” Zo’n festival hadden ze nog nooit bezocht. Wel hebben ze in een drive-in bioscoop ooit Goodbye Lenin gezien.

Hannah en Margot zijn al lang goede vriendinnen. Hannah omschrijft haar vriendin als vreemd, grappig en energiek. Margot omschrijft Hannah als gevat, enthousiast en raar of zoals ze in België zeggen: Hoekske af!

Ze vinden dezelfde films leuk: zware drama’s zoals The Hours, maar ze houden ook van fantasy. En ze blijven Harry Potter fans, de toverwereld blijft ze boeien. Ze hebben ooit vijf Harry Potter films achter elkaar bekeken. Hannah en Margot hebben elkaar leren kennen bij drama. Ze hebben samen het vak dictie (les in voordragen) gevolgd. Ze vinden dezelfde niet grappige dingen, grappig.

Op Pluk zagen ze de Duitse film Finsterworld. “Een goede film. Alles kwam samen. Opvallend was dat elke verhaallijn een pervers kantje had. Eigenlijk is iedereen in de film super eenzaam.” De voorfilm Bottle vonden ze ook leuk. “Wel jammer dat sneeuwman en zandman voordat ze elkaar tegenkomen al verdwenen waren.”