Pluk de Nacht is meer dan film alleen. Donderdagavond draait DJ Elroy na de double bill It’s Such a Beautiful Day en Hier is Harry Merry zijn plaatjes in Klup de Nacht. Wat staat ons te wachten? 

Elroy is geen vreemde voor Pluk de Nacht. De afgelopen twee jaar draaide hij er ook al zijn plaatjes en daarvoor was hij regelmatig als bezoeker aanwezig. Liefhebbers van het Amsterdamse uitgaansleven kunnen hem daarnaast kennen van zijn draaiuren bij Café Belgique, De Balie of Café de Zotte. Geen wonder dus dat zijn favoriete film zich in een bar afspeelt: Trees Lounge van Steve Buscemi.

Voor zijn set is vanavond It’s Such a Beautiful Day te zien. “Een Amerikaanse film”, weet Elroy al wanneer we hem bellen. “Ik heb me er nog niet heel erg in verdiept. Maar meestal probeer ik wel een paar nummers in het thema van de film te draaien. Het is even kijken of dat past. Ik kijk ook altijd naar wat voor publiek er is. Ik heb sowieso een brede selectie platen mee.” Platen inderdaad, want DJ Elroy draait het liefste vinyl. “Ik draai vaak een mix van soul en funk, maar ook typische jaren ‘80 acts als The Clash en The Cure kunnen voorbij komen. Of zelfs Tante Leen of Ramses Shaffy.”

De Daily Pluk mag dan angstvallig naar de lucht staren en zelfs weermannen bellen, Elroy maakt zich niet echt druk over de regen. “Voor het kijken van de film, heb ik gemerkt, kan het wel zonde zijn, maar voor Klup de Nacht komt het sowieso goed. Als het regent, zoeken de mensen na de film snel de tent op, zodat je voor volle bak aan het draaien bent.” 

Luister alvast naar een voorproefje: