Alle mini’s verzamelen! Pluk de Nacht organiseert weer een avontuurlijke middag voor de kleine Plukkers tijdens het festival in Amsterdam. Zondag 29 augustus vanaf 14.00. Natuurlijk met film en een heleboel feestelijke activiteiten. Let op grote mensen: neem je coronatoegangsbewijs mee.

Centraal tijdens Pluk MINI staan de kriebelbeestjes uit de serie MINUSCULE, de leukste afleveringen zijn te zien op groot scherm in de Pluktent. MINUSCULE werd een hit in Frankrijk door de waanzinnige animatiestijl, de prachtige geluidseffecten en het verrassende perspectief: het verhaal wordt verteld vanuit de dieren zelf; insecten lijken piepklein, maar als je de wereld door hun ogen bekijkt, verandert dat totaal.

Extra bijzonder: de regisseurs hebben de animaties doorsneden met documentaire opnamen, waardoor de natuur nog dichterbij komt. Leuk voor klein, heel klein en groot (geen dialoog). Het filmprogramma bestaat uit korte afleveringen dus tussendoor is er volop ruimte om andere avonturen te beleven op het Stenen Hoofd.

ONTDEK EN DOE MEE
Doe bijvoorbeeld mee aan een lesje dierenyoga of met een van de insectenknutselworkshops. Ook spelen we reuzen Twister en kun je verstoppertje spelen tussen de zitzakken of schuilplekken bouwen op het Plukstrand. En misschien gaan we ook nog wel op expeditie? De middag sluiten we sowieso swingend af in de beruchte Pluk MINI disco met het DJ-duo Wolf (12) en zijn moeder Tha Bird en natuurlijk de bellenblaasmachine. En dan.. dan geven we het terrein weer aan de grote mensen…

CORONATOEGANGSBEWIJS
Het is een gekke tijd maar we zijn ontzettend blij dat we er weer kunnen zijn. Dat kan wel alleen als iedereen vanaf 13 jaar op deze specifieke middag een test of vaccinatiebewijs toont bij aankomst. Dit omdat we bezoekers tijdens Pluk MINI geen vaste plek kunnen geven op het Stenen Hoofd, hierdoor kunnen we niet te allen tijde de anderhalve meter regel waarborgen. Het toegangsbewijs geldt uiteraard niet voor de mini’s en ook niet voor de (reguliere) avondvoorstellingen van Pluk de Nacht. Daar wordt namelijk geplaceerd en kan overal prima voldoende afstand gehouden worden.

* Een coronatoegangsbewijs maak je met een van deze bewijzen:
1. Een volledige coronavaccinatie: geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
2. Een herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
3. Een testbewijs: negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de start van Pluk MINI.

Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl, daar upload je een van de drie bovenstaande bewijzen. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Laat in combinatie met dit bewijs ook altijd je ID zien.

LET OP: het Stenen Hoofd is omgeven door water. Houd je mini’s dus heel goed in de smiezen!