Pluk de Nacht opent woensdag 25 augustus met de Amerikaans/Spaanse zwarte komedie EL PLANETA van Amalia Ulman. Pluk is trots op deze knappe bekroonde debuutfilm in het programma en het festival trapt hiermee een wat compactere editie af. Pluk vindt van 25 augustus t/m 4 september plaats in Amsterdam en van 8 t/m 12 september in Utrecht.

EL PLANETA ging in januari in wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten. De hoofdrollen zijn voor Amalia Ulman en Ale Ulman die zowel in de film als in het echte leven moeder en dochter zijn. EL PLANETA is een zwarte komedie over hedendaagse armoede, vrouwelijk verlangen en de altijd gecompliceerde relaties van moeders en dochters. 

“Playfully offbeat (…) A mother and daughter go broke in style in an appealingly offbeat comedy.“- VARIETY

“Very funny (…) A stellar debut for Ulman.” – VOX

Kaartjes voor EL PLANETA zijn vanaf dinsdag 10 augustus verkrijgbaar. Dan is het complete programma bekend, staat het strandstoelen reserveringssysteem live en kan een plekje voor een van de films uit het programma van Pluk 2021 bemachtigd worden. Kaartjes kosten €11,50, inclusief een drankje.

Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Alle filmbezoekers krijgen een vaste plek en we zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden. Mocht je corona gerelateerde klachten hebben, vragen we je expliciet niet te komen.

Over Pluk de Nacht
De zomer betekent al achttien jaar tijd voor Pluk de Nacht, het eigenzinnige openlucht filmfestival met de mooiste (nog) niet ontdekte films onder de Hollandse sterrenhemel. Dit jaar kiezen we voor een wat compactere opzet vanwege de (mogelijke) corona restricties. Het uitgebreide rand- en kunstprogramma wordt verzet naar volgend jaar, de filmvoorstellingen vinden plaats met 1,5 meter afstand.

Pluk de Nacht Amsterdam vindt van woensdag 25 augustus t/m zaterdag 4 september plaats op het Stenen Hoofd aan het Amsterdamse IJ. Het terrein opent dagelijks om 18.00 uur, tijdens Pluk MINI op 29 augustus om 14.00 uur.

Pluk de Nacht Utrecht strijkt van woensdag 8 t/m zondag 12 september neer bij het voormalige industrieterrein de Vrijhaven in Utrecht, Nijverheidsweg 6 (locatie onder voorbehoud). Het terrein opent dagelijks om 18.00.