Pita baba ganoush, huisgedraaide worstjes, halloumi, bananenbrood, stroopwafel crumble.. Er is veel lekkers verkrijgbaar op Pluk. We belden de chefs van de verschillende eettentjes die t/m 24 augustus op Pluk Amsterdam staan voor nog wat extra water in de mond.

L’Aubergine
Ambachtelijke gerechten naar grootmoeders recept
Leonard Voicu is met zijn L’Aubergine al vijf jaar on the road en daarmee al een doorgewinterde foodtruck veteraan. “Ik heb al 6000 aubergines gegrild voor L’Aubergine. En ik was ook te zien in het RTL4 programma Nederland Proeft, met Winston Post van Goede Tijden Slechte Tijden, ken je dat? Ik denk niet dat veel mensen ernaar kijken, ik ben er niet erg beroemd mee geworden om eerlijk te zijn.”

“Ik volg grootmoeders recept en bereid de aubergines op een ambachtelijke manier. Ik denk dat het een hele authentieke smaak geeft, vooral omdat we ook alleen verse groenten gebruiken. En alles wordt ter plaatse bereid.”

Leonard gebruikt alleen Nederlandse aubergines en haalt ze zelf op bij de leverancier. Wat zoekt hij in een aubergine? “Het zit ‘m in de aanraking. Het is goed om te weten of de aubergine teveel ingevroren is. En de kwaliteit moet echt hoog zijn, dat maakt mijn leven zoveel makkelijker. Ik moet zoveel aubergines grillen, dat maakt echt uit.”

Op het menu: Sexy small bites met o.a. pita baba ganoush, pita sweet paprika, premium tapenade, en zelfgemaakte kaasballetjes.

Voor Pluk MINI: “Kinderen vinden meestal de pita met baba ganoush al heel lekker. En ik serveer ook avocado met baba ganoush, daar zijn de meeste kids ook dol op. En de kaasballetjes doen het vaak ook goed, eigenlijk. Ik kan ook ter plaatse kijken wat kinderen lekker vinden en dan iets verzinnen. Kom vooral proeven!”

**************************************************

Roast Beans
Koffie met een mooie volle smaak voor een ontspannen publiek
Al sinds 2014 tuft de retro Renault Estafette van Roast Beans alle gezellige evenementen in Nederland langs – van de Dutch Design Week tot Sail tot de Max Verstappen fandagen. “Je staat altijd op plekken waar mensen lekker een dagje uit zijn, je treft zelden chagrijnige mensen. Iedereen is er voor z’n plezier,” stelt Patrick Hofland tevreden. En die ontspannen dagjesmensen worden door Roast Beans natuurlijk voorzien van heerlijke koffie en zoete lekkernijen.

“Voor onze koffie gebruiken we bonen die we zelf geselecteerd hebben op smaak. Wat wij belangrijk vinden is dat de smaak mooi vol is, en ook dat ‘ie goed overeind blijft in een melkkoffie. Je hebt soms bonen die heel lekker smaken in een espresso, maar die proef je dan opeens niet meer in een latte of cappuccino.” Geen slap bakkie dus bij Roast Beans, en qua gebak nemen ze de greatest hits van zoete lekkernijen mee zoals bananenbrood en worteltaart. Yum!

Op het menu: koffie, thee (verse muntthee, verse gemberthee en normale thee) en warme chocolademelk met slagroom. Voor de zoetekauw is er bananenbrood, carrot cake, brownie met walnoot en stroopwafel crumble.

Voor Pluk MINI: “De stroopwafel crumble doet het altijd heel goed bij de kinderen en die komt in een klein puntzakje, dus dat is leuk voor bij de film. En er is warme chocolademelk met slagroom!”

**************************************************

The Carnivoor
Voor de echte foodies
“Ik vind het wel heel spannend! Het is voor het eerst dat ik aan Pluk de Nacht mee doe. Ik zoek nu meer dit soort kleinere festivals uit, want de echte foodies gaan niet meer naar de grote food truck festivals. Het is moeilijk om uniek te zijn. En wij maken echt alles zelf: onze sauzen, onze worsten – mijn vrouw heeft een eigen worstmakerij. En alles is lokaal gemaakt: ons vlees komt bijvoorbeeld bij een boer uit IJsselstein. Hij gebruikt Dubbeldoel koeien, dat zijn koeien die na hun melk-leven nog wat extra rust en voedsel krijgen.”

De carnivoor komt goed aan zijn trekken dus, maar ook voor de vega’s op Pluk heeft The Carnivoor iets moois bedacht: “We gaan onze halloumi kaas zelf maken! Dat wordt voornamelijk in Griekenland gemaakt, maar Pluk krijgt de primeur met echte lokaal geproduceerde halloumi kaas. Nou, het is niet helemaal een primeur, want we hebben eerder ook paneer geserveerd. Dat lijkt best op elkaar eigenlijk, niet verder vertellen hoor. En de portobello’s zijn trouwens ook lokaal gekweekt.” Diervriendelijk én duurzaam, dus!

Op het menu: Veul Vleesch (gegrilld vlees, worst, sausjes en getoast brood) en Veul Vega (Halloumi, cornburgers en gevulde portobello’s). Geserveerd op borrelplanken met prikkertjes, zodat je vrienden lekker mee kunnen prikken!

Voor Pluk MINI: “Wij serveren hot dogs op een stokje, mini hamburgertjes en kleine cornburgertjes. Kleinere snacks die de kinderen niet hoeven te delen, daar zijn ze meestal namelijk niet zo goed in.”

**************************************************

Openingstijden
De bar en het terras openen dagelijks om 16.00 uur, tijdens Pluk MINI op 18 augustus om 14.00 uur. De eettentjes wat later, rond 18.00.