Bijna elke avond is er op Pluk een blind date. De daredevils van donderavond waren de Amsterdamse Els (27) en de Haarlemse Laura (28). Twee prachtvrouwen op zoek naar de liefde, liefst op een wat spannendere manier dan naar links of naar rechts swipen.

Wat onwennig halen de dames een drankje terwijl ik een kort gesprekje met ze maak. Beiden hebben maar heel beperkte informatie over elkaar gekregen: naam en leeftijd, dat was het eigenlijk wel. Een echte blind date! Ze vertellen hoe ze op het Stenen Hoofd zijn beland: de een reageerde op een Facebook-oproepje, de ander hoorde het van een kennis. Laura: “Ik volgde het evenement al op Facebook en heb me midden in de nacht spontaan aangemeld. Ik dacht: ik zie wel wat ervan komt.”

Als ik voorstel om wat dekentjes te halen en in de strandstoel de gaan zitten, kiest dit rebelse koppel ervoor om mijn adviezen te negeren en er lekker samen op uit te gaan. Even het terrein verkennen en uit de spotlight van de enorme loveseat elkaar beter leren kennen. Even later spot ik de dames romantisch aan de kade, uitkijkend over het IJ. Ze zitten wat uit elkaar, maar het ziet er heel gezellig uit. “We hadden nooit verwacht dat je ons hier zou vinden!”

Na elkaar even te hebben gesproken zijn ze het er absoluut mee eens dat ze zijn gematcht. Els vertelt dat zij bij Paradiso werkt en dat komt heel goed uit, want Laura houdt namelijk ontzettend van concerten. Dat werken bij Paradiso heeft echter wel een nadeel, Els moet namelijk eerder weg.

Als ik Laura de volgende dag spreek vertelt ze dat dit wel jammer was. Het was namelijk erg gezellig, en: “We hebben maar een paar van de shorts kunnen kijken.” Maar tijd voor ongemakkelijke stiltes was er zo ook niet, en de twee hebben zelfs nummers uitgewisseld. Aan het einde van ons gesprek zegt Laura nog dat het misschien grappig is om te vertellen wat Els’ eerste woorden waren bij de ontmoeting. Namelijk: “Eigenlijk houd ik niet zo van film.” Ik zou wel van Els willen horen hoe dat precies zit, maar helaas zal het voor ons een mysterie blijven: haar voicemail heeft het mij niet kunnen uitleggen.

Tekst: Masha Kunakhovich
Foto: Dominique van Dreven