Drankbonnetjes, dekentjes en de beste stoel op het terrein: de blind daters van Pluk de Nacht worden toch al behoorlijk in het zonnetje gezet. Maar Christophe en Anne boften extra met hun plekje in het Max Brown-bed.

De datestoel was altijd de beste plek op het festivalterrein. Maar dit jaar heeft hij stevige competitie. Niet alleen van de hot tub, waarin je de film kan kijken terwijl je meer en meer op een pruim gaat lijken, maar ook van het tweepersoonsbed van Max Brown. Deze hotelketen, in 2014 opgericht in Amsterdam en inmiddels ook met vestigingen in o.a. Berlijn en Wenen, is namelijk zo trots op hun bedden, dat ze er elk jaar eentje op tour door Europa sturen. En de afgelopen drie dagen stond ‘ie mooi op Pluk de Nacht.

De daters van afgelopen zaterdag hadden extra geluk: Anne en Christophe mochten in plaats van in de oversized strandstoel samen in het Max Brown-bed. “Een fijn extraatje”, beaamt Christophe de dag erna. De Vlaming verhuisde onlangs voor zijn werk naar Delft, en reisde voor deze blind date enthousiast af naar Amsterdam. Was dat bed niet wat al te knus voor zo’n eerste kennismaking? “Valt mee hoor”, lacht hij. “Het was zeer comfortabel en je kan best ver genoeg van elkaar liggen.”

Ook Anne heeft genoten van de extra aandacht. “Alles was ontzettend goed verzorgd, en iedereen was heel aardig voor ons, zowel de meiden van Pluk de Nacht als de mensen van Max Brown. Heel leuk met dat bed en die ballonnetjes. Het was een heel geslaagde avond.”

Kortom: met de omlijsting zat het wel goed. Maar de date zelf dan? “We hebben fijn gebabbeld”, zegt Christophe. “Ze is een heel sympathieke vrouw.” Dat gevoel is in ieder geval wederzijds: “Ik vond Christophe een ontzettend aardige jongen”, zegt Anne. “Hij is gewoon heel erg zichzelf, en hij was good company om de film mee te kijken. Maar ik weet niet of we nog een keer zullen afspreken; er was niet heel erg een klik op romantisch vlak.”