Naast de projectiecabine staat een levensgrote strandstoel. Deze vult cupido iedere avond met twee leuke mensen, in de hoop dat daar iets moois ontstaat. Woensdag namen Tineke en David plaats in de datestoel. “Ik zou het leuk vinden hem nog een keer te zien.”

Woensdag hadden Tineke en David een blind date op Pluk. Ze waren door de Pluk matchmakers aan elkaar gekoppeld en namen samen plaats in de grote tweepersoonsstoel met een geweldig zicht op het enorme doek. Tineke komt uit Brabant en woont nu twee jaar in Amsterdam, David komt uit Engeland en kwam vijf jaar geleden naar de hoofdstad.

Tineke meldde zich aan via een vriendin. “Zij durfde zelf niet en vond het wel wat voor mij. Toen zei ik: ‘nou ja ik meld me gewoon aan’ en toen kreeg ik zowaar een uitnodiging en mocht ik op de openingsavond plaats nemen in de grote strandstoel. Ik moet mijn vriendin wel op de hoogte houden.” David kwam ook al via een vriendin: “Zij wilde zich aanmelden maar was bang om dat alleen te doen. Ze voerde me dronken en zei dat dit een heel goed idee was. Alleen zij werd afgewezen, voor mij vonden ze wel een match.”

De dag erna…
David is positief: “Het was een goede avond ik kan het aanbevelen. Heel interessant. Tineke was aardig en leuk, de film was heel interessant. Ik hoop haar weer te zien maar dat zou je natuurlijk ook aan haar moeten vragen. We hebben telefoonnummers uitgewisseld. We hadden het over dingen als film en reizen.” Op de vraag of ze veel gemeen hadden antwoordde David: “Nee maar ik denk niet dat dat een probleem was. Het was nog steeds een goed gesprek.

Tineke vond het ook leuk: “Het was een hele gezellige blind date! We hebben tot 01.00 uur over van alles en nog wat zitten kletsen dus gezellig was het zeker. Ik zou het zeker leuk vinden om hem nog een keer te zien, dus wie weet!”

Foto: Thijs Gerbrandy