Je bent het Pluk-terrein nog niet op of je voelt je al welkom, want bij de ingang staan Tessa en Diantha die iedereen met een stralende lach begroeten, zorgen dat de fietsen netjes worden geparkeerd en dat die paar mensen met een auto weten waar ze dat ding kwijt kunnen.

Voor Diantha is dit de eerste Pluk terwijl Tessa vorig jaar haar debuut maakte als bezoeker. “Ik kende iemand in de organisatie die me over Pluk vertelde en dat klonk erg leuk: buiten films kijken onder de sterren. Dus toen ben ik meegegaan en ook al was het kouder dan nu; ik was zo enthousiast dat ik meteen ben gevraagd om als vrijwilliger mee te doen. Ben blij dat ik het heb gedaan, want dit jaar is het wat warmer en helemaal top. Als de filmvoorstelling eenmaal is begonnen, zijn we vrij en gaan we lekker wat rondlopen.”

Diantha: “Ik kan niet wachten tot de zon ondergaat en de lichtjes aan worden gestoken. Het is extra leuk dat er vandaag veel korte films worden vertoond, want dan zit je niet aan eentje vast als je die toevallig wat minder vindt.”
Tessa: “De film is voor veel mensen de hoofdmoot, al komen ze ook voor de toffe sfeer. Mensen komen in onesies en met kleedjes of nemen hun eigen stoelen mee – dan weet je dat ze vaker zijn geweest. Je ziet allerlei types, leeftijden en hele gezinnen – dat maakt het zo speciaal. Iedereen komt hier voor een leuke tijd en dat lukt uitstekend. Dat zie je ook op dat bord daar met foto’s van vijf jaar Pluk in Utrecht. Het zijn drie verschillende locaties maar de sfeer is overal top.”

Diantha: “Op deze locatie hebben we een nieuw element, want hiernaast zit het ateliercomplex de Nijverheid en Pluk heeft een afspraak met de kunstenaars gemaakt dat zij een aantal werken op het Pluk-terrein zetten en omgekeerd onze bezoekers hun expositieruimte kunnen bezoeken. Dat levert een mooie kruisbestuiving op met een goede promotie over en weer, want het past helemaal bij Pluk. Hier zijn mensen ook zo creatief en ze bedenken van alles; daarvoor hoef je maar een rondje over het terrein te lopen.”

Tessa en Diantha hebben allebei wel zin om volgend jaar weer mee te doen en raden iedereen aan om ook te komen. Diantha: “Hier heb je exclusieve filmvoorstellingen die je nergens anders op groot doek kunt zien.” Tessa: “Je kunt ook gewoon aan een tafel gaan zitten, zonder een Pluk-stoel en dan kost het je alleen bier om een leuke avond te hebben.”