Het weekend is officieel aangebroken op het festivalterrein van Pluk de Nacht in Utrecht. Dat vraagt om muziek! Deejay van dienst is Dennis Hendriks aka DJ Dancing Dennis aka DeeDee. Hij maakt een muzikale vertaling van het ongedwongen Plukgevoel. “Draaien is altijd een beetje geven en een beetje nemen.”

Dennis Hendriks is een echte Nijmegenaar, geboren en getogen. Maar met Utrecht kan hij wel uit de voeten. “De stad is alsof Nijmegen en Amsterdam een liefdesbaby hebben gemaakt.” Precies goed dus. Daarom is hij verheugd om twee nachten op Pluk de Nacht te mogen draaien als DJ Dancing Dennis aka DeeDee: “Muziek? Het film­festival­publiek begrijp dat wel. Ze hebben er echt zin in en zijn nog avontuurlijk ook.” Dat avontuurlijke mag ook wel een beetje, want Dennis komt niet alleen maar met Top-40 aanzetten. “Dat luistert mijn vader nog steeds… Ik ben meer van alles wat uit de jaren tachtig komt, zowel populaire hits als obscure Italo en disco.” Zo kan je in een van zijn deejaysets makkelijk een blend verwachten van een hyperbekende Michael Jackson track met een speels electro­nummer waarvan je denkt: hoe heette die nou?

“Misschien neig ik af en toe naar te obscuur,” geeft Dennis toe, maar daar heeft hij ook iets op bedacht: “ik speel voor een publiek, dus als ik merk dat ik ze kwijtraak of dat de aandacht verslapt, kom ik weer terug bij nummers die iedereen mee kunnen nemen. Draaien is altijd een beetje geven en een beetje nemen.”

Vrijdagavond zat de sfeer er in ieder geval lekker in. En vanavond belooft het weer wat te worden. Met een nieuwe verzameling nummers komt de deejay weer het festival­terrein voorzien van zijn warme elektronische klanken. Het nummer waar hij het meest naar uitkijkt om vanavond te spelen? “Crucified van Army of Lovers. Ik hoorde die plaat afgelopen zomer. Het is een fout plaatje uit de jaren negentig die zo lekker klinkt. De helft van het publiek zal hem herkennen, de andere helft zou willen dat ze hem wisten te herkennen. Ik ben benieuwd wat voor een reacties die gaat oproepen.” Er is maar een manier om erachter te komen: vanavond, met de voetjes van de vloer, op Pluk de Nacht Utrecht.