Tussen de foodtrucks en andere busjes valt de camper van Koffie Leute meteen op door het bewegende uithangbord op het dak met een kopje waar de koffie in lijkt te vliegen. Als Maxime het wat rustiger heeft, nemen we de kans waar voor een babbel.

Maxime: “Dit is mijn eerste Pluk, want iedere dag staat iemand anders van ons hier en ik vind het erg leuk, zeker nu het lekker vol begint te lopen. Ik zou wel vaker willen komen, ook als bezoeker, en ben vooral benieuwd naar de films. Ik baal een beetje dat ik moet werken, want helaas kan ik de rest van de week niet. Als ik had geweten hoe leuk het hier is, had ik niet gewerkt maar was ik als bezoeker gekomen. We zijn een Utrechts bedrijf dus ik ben gewoon op de fiets gekomen en we blijven tot het einde of tot er een uur geen klant meer is langsgekomen. Ik hoop dat ze Pluk klein houden, want je ziet vaak dat als festivals groter worden, het ook minder leuk wordt. Als ik kan, ben ik er volgend jaar in ieder geval weer bij!”

Zijn collega Martijn is een ervaren Plukker: “Ik kom hier al drie jaar, want ze blijven ons vragen. Het is maar vijf dagen dus dat kan altijd en het maakt mij niet uit wat voor films er draaien. Voor mij is dat alleen maar mooi meegenomen, want ik ga voor de sfeer en de mooie vrouwen. Pluk is perfect als je even geen zin hebt in een terras of de kroeg, want het is een leuke uitvalsbasis met vrienden. Het is ook leuk om te zien dat er veel vaste bezoekers zijn; die gast met dat zwarte shirt daar heb ik gisteren ook gezien en vorig jaar was-ie er iedere dag. Er is een goede festival-vibe en ruimte voor nog wat meer randprogramma. Aan het water zou nog beter werken – kijk maar naar de Pluk in Amsterdam. In Utrecht zou het misschien bij Soia, het strand van Oog in Al, kunnen of rond Nieuwegein bij de sluizen. En waar is de popcorn? Of het nu hippe arthouse is of Avengers 30; bij film hoort popcorn. Als ze dat zouden meegeven bij een stoel, zou Pluk helemaal perfect zijn.”