Iedere avond is er een blind date op Pluk de Nacht: vrijgezellen gekoppeld op basis van hun filmliefde. Op zaterdag namen Freek en Evelien plaats in onze overmaatse loveseat-strandstoel.

In haar aanmelding haf Evelien aangegeven dat de rampenfilm één van haar favoriete genres is. Op Pluk kreeg ze een film over een ramp van een heel andere orde voorgeschoteld: het relatiedrama The Heart, over een jong stel wiens seksleven in het slop raakt. “Een heel ander genre, inderdaad”, lacht ze. “Maar dit is ook mooi, een beetje apart.”

De spionnen op het veld hadden al ingefluisterd dat het tweetal nog tot ver na de film in de strandstoel was blijven hangen. Als we ze de volgende ochtend nabellen, bevestigen ze beiden dat het reuze gezellig was. Freek: “We hebben hele leuke gesprekken gehad, het was echt een leuke avond. Evelien is een heel sociale vrouw.”

Ook Evelien heeft zich goed vermaakt. “We hadden van de organisatie wat kaarten gekregen, met grappige vragen voor ongemakkelijke stiltes. Die hadden we absoluut niet nodig, maar we waren natuurlijk toch nieuwsgierig wat erop stond. Om de vraag: ‘Van wie zou jij de hond willen zijn?’ moesten we allebei heel erg lachen.”

Toen het duo uiteindelijk toch echt van het Stenen Hoofd moest verdwijnen, was de avond nog niet helemaal voorbij – ergens in de stad hebben ze nog een drankje genuttigd. Evelien, lachend: “Ik was keurig om half drie.” Maar ondanks de leuke avond zien ze de date geen van beiden een vervolg krijgen. Evelien: “Het was heel gezellig, maar voor mij was het ook meteen de afsluiter.” Freek: “Ik vond haar heel aardig, hoewel ze misschien wat veel scheld in haar taalgebruik. Maar ik miste gewoon de vonk.”