Iedere avond is er een blind date op Pluk de Nacht: vrijgezellen gekoppeld op filmliefde. Op zondag namen Myrthe en Biem plaats in onze overmaatse loveseat-strandstoel.

De enthousiaste Myrthe meldt zich al een kwartier voor de afgesproken tijd op het terrein. Zo hebben we voordat Biem aanschuift mooi de tijd om haar te vragen hoe ze in de datestoel beland is. “Ik wilde eigenlijk gewoon als bezoeker komen, maar toen zag ik dit”, legt ze uit. “Ik hou wel van een avontuur, dus het leek me heel leuk om me te laten verrassen.”

Die verrassing zal ook gelden voor de film van vanavond, de Duitse midlife-crisis-komedie Whatever Happens Next. “Ik heb me eigenlijk ook vrij slecht voorbereid,” lacht Myrthe. “Ik heb geen idee wat voor film het is. Toen ik de mails van het festival kreeg, dacht ik dat ‘Whatever Happens Next’ het thema voor de date was!”

Helaas bleef het antwoord op de vraag ‘whatever happens next?’ in dit geval: ‘niet bijster veel’, zo blijkt wanneer we een dag later bellen met Biem. “Ze was heel aardig, en vanuit het festival was alles super geregeld”, zegt hij. “Maar we hadden niet echt een klik. Zij moest de volgende dag vroeg werken, een nieuwe baan geloof ik, dus het kwam ook niet heel handig uit. Toen het op een gegeven moment wat ging regenen, was het er niet echt de sfeer meer naar om nog te blijven.”

Foto: Haluk Can Yasan