Iedere avond is er een blind date op Pluk de Nacht: vrijgezellen gekoppeld op filmliefde. Op dinsdag namen Mark (42) en Roos (44) plaats in onze overmaatse loveseat-strandstoel.

Wat onwennig schudden de twee elkaar de hand, halen een drankje en nemen plaats in de strandstoel. Of de stoel lekker zit? “Prima, maar probeer er maar eens uit te komen als je eenmaal zit,” merkt Mark op. Roos laat de volgende dag weten: “Het zat best oncomfortabel, maar daar moesten we gelukkig allebei om lachen.”

Hoe ze hier beland zijn? Roos: “Ik zag een oproepje op Facebook en dacht: doe eens gek, misschien wordt het wel wat”. Voor Mark gold hetzelfde: “het leek me best leuk om aan een andere filmliefhebber gekoppeld te worden.”

Mark komt uit de Amsterdamse Rivierenbuurt en is een fanatiek filmliefhebber. Hij heeft een Cineville-pas en houdt steevast de dinsdagavond gereserveerd voor bioscoopbezoek. Zijn lievelingsfilms zijn Pulp Fiction en The Godfather 2. Waarom dat specifieke deel? “Hoe meer Al Pacino, hoe beter.” Roos uit Hoofddorp heeft het antwoord op de vraag minder snel paraat. Haar antwoord volgt pas de volgende dag: The Family Man (met Nicolas Cage), Little Miss Sunshine en Lord of the Rings (met Viggo Mortensen!).

Op het Pluk-programma van de avond staat Buy Me a Gun, een Mexicaanse film over een vader en dochter temidden van de drugskartels en andere ellende. Geen makkelijk verteerbaar materiaal voor een date. De volgende dag laat Mark weten wat hij ervan vond: “Ik vond de film wel oké, maar niet heel bijzonder.” En de date? “Roos is een hele lieve vrouw, maar behalve dat ze van films houdt en ook begin 40 is leiden wij totaal verschillende levens. Ik had bijna een grotere klik met de buurvrouw een strandstoel verder.”

Roos laat iets soortgelijks weten: “Ik vond het gezellig met Mark. Hij heeft veel over zichzelf verteld. Ik snap de match wel, ik vind het leuk als een man van feestjes houdt en graag kookt. Maar ik denk wel dat we in heel andere fases in het leven zitten. Ik heb twee zoons thuis en Mark heeft alle vrijheid om te gaan en staan waar hij wil.”

Bovendien liep de date een beetje vroeg af. Roos: “Ik reed met een vriendin mee en zij moest plotseling naar huis voor haar kinderen. Dus ik moest mee. Wil je mijn excuses aan Mark aanbieden dat het zo gelopen is?” Bij deze, Roos.

Foto: Sofie Simao