Vandaag draait op Pluk de Nacht de film Weirdos, over twee tieners die stiekem samen op roadtrip gaan. Een spannend avontuur. Aan de bezoekers van zaterdagavond vroegen wij daarom: wat was jouw grootste avontuur of welk avontuur staat nog op jouw bucket list?

 

Lina (7,5) en Aki (5,5) spelen rond op het festivalterrein.
Wat was jullie grootste avontuur?
“Even denken”, peinst Lina. “Ja ik weet het! Dat was een waterval, een molen en een kasteel. Het was oud, verlaten en vernietigd.” Aki knikt.
Wanneer was dat precies?
Lina: “Dat was in Frankrijk. Héél kort geleden. Vandaag. Of nee, deze zomer. De waterval was echt héél mooi. Echt prachtig. En de avond ervoor zagen we een visser met een dobber die licht gaf.”

Suzanne (25) en Louis (28) zijn al acht jaar samen en wonen in Amsterdam. Ze zitten vandaag gezellig onder een dekentje bij het water. Ze moeten lang nadenken over de vraag.
Suzanne: “Naakt zwemmen in een rivier, in Hongarije. Dat was vier jaar geleden.”
Louis: “Ik leerde acht jaar geleden om te fietsen in een storm. Ik was zo bang om op dingen te botsen, wat ook gebeurde. En ik was vooral bang om door het onweer geraakt te worden, maar dat gebeurde gelukkig niet.”
Staat er nog een avontuur op jullie bucketlist, misschien samen?
Louis: “Ja, misschien om te verdwalen in het buitenland en dan op straat te moeten slapen.”
Suzanne: “Nee, nee!”

Michelle (21) komt uit Amersfoort en Richard (40) uit Amsterdam.
Michelle: “Verdwalen in Bangkok, dat was toch wel mijn grootste avontuur. We kwamen diezelfde avond nog wel thuis, maar toch. We waren in een tuktuk gestapt en vonden zo uiteindelijk onze weg terug. Het klinkt nu niet meer zo avontuurlijk, maar het was het dat moment toch écht wel!”
Richard, na lang nadenken: “Ojee, ik weet het antwoord niet. Ik weet het nog steeds niet. Het leven is toch eigenlijk één groot avontuur? Maar nee ik heb geen avontuur te vertellen. Ook díe mensen lopen hier rond!”

Joos (27) uit Amsterdam, zit met een schrijfblok in haar hand aan tafel.
“Jij schrijft ook?”, vraagt ze. Inderdaad. Joos vertelt dat ze veel gedichten schrijft en wie weet ook wel eentje voor Pluk de Nacht.
Wat was jouw grootste avontuur?
“Vier jaar geleden naar Nepal en India gaan in mijn eentje. Die reis duurde drieënhalve maand. Ik heb veel leuke mensen ontmoet, en tijdens een treinreis werd mijn tas bijna gestolen! Gelukkig gaf iemand mij die tas op tijd terug.”

Meer van Lilian lees je op www.ongevraagdfilmadvies.com
Foto’s: Erwin Verbruggen