Vanavond draait Two Lovers and a Bear, over twee gekwelde zielen die heling zoeken in de extreem koude natuur in het noorden van Canada. Koste wat het kost willen ze bij elkaar zijn, zelfs al moeten ze levensgevaarlijke kilometers afleggen over de ijsvlakte. Wij vroegen de bezoekers gisteravond alvast wat het meest extreme was dat ze ooit voor de liefde hebben gedaan.

We kregen vele interessante antwoorden. Meerdere Pluk-bezoekers zijn wel eens naar de andere kant van de wereld gereisd om een geliefde te kunnen zien. Zoals Steijn, die na een onstuimige periode met zijn vriendin naar Rusland vloog om haar te verrassen en het bij te leggen. Een goede vriend van hem, Maks, grapt er nog snel achteraan: “Ja, hij kan wel romantisch zijn… soms.”

Een ander slachtoffer voor mijn vraag, Paul, komt uit Auckland, New Zealand en heeft hier in Amsterdam de liefde gevonden tijdens een werkvakantie. Hij besloot te blijven om met zijn Laura te kunnen zijn. Later op de avond stellen we Auke de question of his life. Hij gniffelt: “Ja, ik weet wel iets dat ik niet zo snel opnieuw zou doen…” Nu zijn we natuurlijk benieuwd. “Toen ik zestien jaar oud was heb ik voor mijn toenmalige vriendinnetje een witgouden ring met diamantjes gekocht. En nee, het was geen verlovingsring – het was voor haar verjaardag. De ring was superkostbaar en ik heb destijds al mijn geld er aan uit gegeven. Helaas waren we niet lang meer samen, maar toen ik haar jaren later weer tegenkwam zag ik dat ze de ring nog wel om een kettinkje droeg.”

Het meest originele antwoord was wel het antwoord van Anne en Aldi. Het mooie jonge koppel heeft elkaar leren kennen toen de Anne een ‘kamillethee-afterparty’ gaf. Ja, u leest het goed, een ‘kamillethee-afterparty’. “Het was niet zozeer de bedoeling om dat zo te doen, maar ik moest wat! Het feest was afgelopen en de drank was op, maar ik wilde niet dat de avond zou aflopen zonder in contact te zijn gekomen met Aldi”, vertelt Anne. Kamillethee to the rescue!

Tekst en foto: Senna Leezenberg