Terwijl Reinout een tijdje geleden aan het strand van Barcelona lag werd hij door zijn goede vriendin Femke overgehaald zich op te geven voor de blind date chair van Pluk de Nacht. Vanavond is Femke speciaal meegekomen naar het Stenen Hoofd. Voor de gezelligheid en om Reinout moral support te bieden voorafgaand aan de ontmoeting met zijn blind date: Anna.

Pas toen hij weer thuis was in Delft realiseerde Reinout zich hoe spannend hij het eigenlijk vond. Eigenlijk was het totaal buiten zijn comfortzone om af te spreken met een vrouw waar hij niets vanaf weet; zelfs niet haar naam of hoe ze eruit ziet. Anna vond het daarentegen vooral alleen maar leuk en verheugde zich van tevoren op een avond gezellig samen film kijken. Zij was al vaker naar Pluk de Nacht geweest en vond de relaxte sfeer die er hangt wel fijn.

Allebei vertellen ze na afloop  een hartstikke gezellige avond te hebben gehad; aan gesprekstof geen gebrek. Ze ontdekten gemeenschappelijke interesses en genoten van de film. Reinout vond zijn date veel avontuurlijker dan hij in haar keuzes; ze durft meer risico’s te nemen. Zo gaat Anna bijvoorbeeld binnenkort stage lopen in Cuba, en dat is meteen de reden waarom er voorlopig geen tweede date komt. Maar wie weet, misschien over een half jaar? Reinout en Anna houden contact.