Nadat allebei de love birds voor de eerste Pluk blind date van 2017 hadden afgezegd, lukte het gelukkig op het laatste moment toch nog om twee kandidaten in de overmaatste liefdesstoel te zetten. Tamara en Marije, beiden 39 jaar oud, durfden het aan om op Pluk de Nacht dit avontuur aan te gaan.

Wat onrustig rolt Tamara een jointje. “Ja, even een kleintje tegen de spanning. Kan wel toch?” Hoewel ze regelmatig dates heeft, is ze toch nog een beetje nerveus. “Ik vraag me af of ze ijdel is. Ze ziet er zo aangekleed uit. Oh, dat bedoelde ik niet negatief hoor!”, zegt ze er snel achteraan met een warme lach.

Voor Marije is dit haar eerste blind date. Ze heeft eigenlijk helemaal niet zo veel romantische afspraakjes, vertelt ze bescheiden. Nerveus is ze ook niet. “Waarom zou ik? Ik heb toch niets te verliezen?” Wanneer ze Tamara ontmoet, neemt ze haar op. “Mooie vrouw, wat voor roots zou ze hebben?”

Als ik twee kleine uurtjes later nog even langs de dames loop, tref ik Tamara alleen aan. Een beetje ongeduldig zit ze in de grote date-stoel: “Ja, ik ben alleen. Ze zou dekentjes gaan halen, maar ze is al tien minuten weg…” Voordat ik op kan staan om Marije te gaan zoeken zie ik haar al aan komen lopen. Met dekentjes, ook eentje voor Tamara. Ze hervatten de date en ik kan zien dat ze wel lol hebben samen.

De volgende ochtend spreek ik de dames via WhatsApp. Hoe is het afgelopen? Ze zijn het er unaniem over eens: het was een geslaagde avond. “Er komt zeker een volgende keer! We hebben dezelfde humor en veel verschillende interesses.” Ze houden contact – maar wel op platonische basis.

Tekst en foto: Senna Leezenberg