Vanavond draait de film Family Life, over de eenzame Martín, die op het huis van zijn neef en het gezin van zijn neef past. Gaandeweg meet Martín zich steeds meer de identiteit van het familieleven aan. Wij vroegen Plukbezoekers gisteravond of zij wel eens dromen van een ander leven.

Annet heeft nu een vintage winkel, maar in een vorig leven heeft zij twaalf jaar lang gedanst. Dansen doet ze nu niet meer, daar vindt ze zich te oud voor. ‘Maar in een ander leven was ik wel doorgegaan met dansen’, mijmert zij.

Angela zegt dat ze blij is met haar leven. Maar met zo’n antwoord nemen wij natuurlijk geen genoegen! Na een beetje doorvragen blijkt toch dat Angela wel droomt van een ander leven. Ze werkt momenteel op een Australische ‘mining-site’, waar ze leeft in een ruimte ten grootte van een container. ‘Ik leid een dubbelleven’, zegt ze. Haar werk op de mining-site is niet haar echte leven, dat doet ze slechts voor het geld. Zodra ze naar huis komt, begint haar echte leven weer. Ze droomt ervan ooit op een grote boerderij te wonen waar ze cupcakes bakt.

Amelie weet niet direct wat haar droomleven zou zijn, maar het lijkt haar wel eens leuk om wat tijd als iemand anders door te brengen, iemand die lijnrecht tegenover haar staat qua ideeën en interesses. Deze ervaringen zou zij gebruiken in haar dagelijks leven als schrijver. ‘Op zo’n dag als vandaag’, zegt ze, ‘als je rustig op het festivalterrein zit en stiekem meeluistert met de gesprekken van anderen, lukt het voor heel even om je in het leven van een ander te wanen’.

Erwin hoefde niet zo lang na te denken over een droomleven. ‘Een wereld waarin de afwas zichzelf doet, de was zichzelf opvouwt en wc’s niet schoongemaakt hoeven worden. Eten kookt zichzelf, vloeren boenen automatisch en kattenharen vormen zich op magische wijze tot een nieuwe kat’. Dat, én wereldvrede, en hij is tevreden. Hier kunnen wij ons helemaal in vinden.