Vanavond draait Krisha, waarin een vreemde, oudere tante voor een hoop heibel in de familie zorgt. De Daily Pluk vroeg gisteravond op het festivalterrein alvast rond naar anekdotes over het (wan)gedrag van familieleden.

Sofie vertelt dat haar oudere zus altijd zei dat ze geadopteerd was. Sofie kreeg als jongste de meeste aandacht, dat maakte haar oudere zus jaloers.

Josefine heeft een neef die altijd in de problemen komt. “Hij heeft vijf kinderen bij vijf verschillende vrouwen, hij is bij een ongeluk al zijn tanden kwijtgeraakt, hij vertelt de gekste verhalen om indruk te maken maar die verhalen zijn zo idioot dat ze niet serieus te nemen zijn.” Haar vriend Bart valt haar bij: “Laatst vertelde hij dat er apen in het wild leven in vakantieparken als Center Parcs…”

Olivia heeft een alcoholistische oom die heel manipulatief kan zijn. “Ik trap er niet in”, zegt ze. “Maar best veel andere mensen wel. Die weet hij dan hun creditcardgegevens te ontflutselen en zo plukt hij hun bankrekening kaal, dat heeft hij bij onze grootouders, gedaan.” Haar vriendin Romi vult aan: “Ik vind hem een engerd. Hij gaat vaak heel dicht bij je staan en dan blijft hij maar door praten en is het moeilijk van hem af te komen.” Olivia: “Hij is in staat mensen van hem te gaan laten houden en belazert ze dan. Hij kan geloof ik ook goed zien aan iemand of hij daar kans bij maakt. Bij mij lukt dat nooit.” Bij Romi heeft hij meer succes: “Ik trap er altijd in.” Gelukkig heeft ze Olivia om haar te beschermen.

Dirk was onlangs op een feestje ter ere van een familielid dat zeventig jaar oud werd. Een ander familielid hield een speech vol lof over weer twee andere familieleden die in Indonesië hadden gediend en daar een aantal waterwerken hadden gebouwd. De jarige en vele anderen stonden er met kromme tenen bij, want die twee andere familieleden hadden niet alleen waterwerken gebouwd, maar hadden ook vreselijke misdaden gepleegd tegen de Indonesische bevolking…

Foto: Hella de Groot