Gisteravond zag actrice Gonca Karasu, die een van de hoofdrollen vertolkt in Shouted from the Rooftops, de film voor het eerst op het grote doek bij Pluk Nacht.

Hoe is het om het hier op een groot scherm in de buitenlucht te zien?

“Ik heb de film sowieso nog niet gezien, dus voor mij is dit een première. Hij is al een keer vertoond, maar ik heb hem alleen maar in korte stukjes gezien in de studio. Dus ik vind het wel heel spannend. Ook omdat ik zie dat er heel veel mensen op afgekomen zijn. Echt supertof dat het voor zo’n groot publiek te zien is. En inderdaad, op zo’n groot scherm in de buitenlucht… ik ben nog nooit te zien geweest in de buitenlucht op een groot scherm.”

Wat haar verwachtingen zijn van de film vanavond?

“Ik spreek Koerdisch in de film, het is natuurlijk heel kort, dus ik spreek maar een paar zinnen, zo veel is het niet. Maar ik ben toch benieuwd hoe geloofwaardig dat is, want ik spreek die taal helemaal niet. Ik moest voor de film een paar zinnen leren, fonetisch. En ik weet wat ik zeg, dus ik kan er wel mee spelen, maar ik ben benieuwd of dat geloofwaardig overkomt bij mensen die het wel verstaan. Ik heb het alleen van Beri zelf teruggekregen en die geloofde het.”

Beri is Beri Shalmashi, de Nederlands-Iraans-Koerdische regisseur en scenariste van Shouted from the Rooftops. Voor ze zelf plaatsnemen in de strandstoelen is het nog lekker rumoerig op het terrein. Gonca is wel nieuwsgierig hoe de mensen gaan reageren: “Ik ben wel benieuwd hoe mensen kijken.” Als dan even later de film begint is het muisstil. Tijd voor een afscheid.

Op de foto: Gonca Karasu (L) en regisseur Beri Shalmashi (R). Lees hier het interview met Beri over Shouted from the Rooftops.