De Daily Pluk bereidt zich voor op de film van vanavond door bezoekers aan de tand te voelen. In Free Fall zien we zeven absurde verhalen die zich afspelen in hetzelfde flatgebouw. We vragen Ellen en Faidra: wat waren jullie ergste buren ooit?

Terwijl de blind daters nog even het zonnetje opzoeken aan de waterkant, houden Ellen (52) en Faidra (39) de dubbelgrote date-stoel wel even bezet. Daar moet natuurlijk iets tegenover staan, dus we confronteren de goedlachse dames met onze vraag.

Ellen hapt meteen: “Ik had ooit een bovenbuurjongen die om drie uur ’s nachts in zwarte latexhandschoenen met roze ruches zijn balkon schoon ging maken. Volgens mij had hij iets gebruikt. Zag ik uit mijn raam zo die handschoentjes onder het balkon uit steken.”

Faidra vraagt zich af waar je überhaupt aan zwarte latexhandschoenen met roze ruches kunt komen. “Welke webwinkel verkoopt die?” Ellen, lachend: “Nou, hij werkte bij het Paleis van de Weemoed, op de Wallen.”

Ook Faidra heeft wel eens wat te stellen gehad met haar buren. “Het gekste is denk ik dat een overbuurman ooit eens mijn raam vol heeft gesmeerd met modder. Dat raam keek uit op zijn balkon, en hij mocht daar graag naakt gaan liggen. Niet dat ik het echt kon zien: ik zou op mijn tenen moeten staan om een glimp op te vangen, en daar had ik al helemaal geen zin in – het was niet de meest aantrekkelijke vent!”

Nu de twee op dreef zijn, buitelen de dwaze buren al snel over elkaar heen. Ellen had eens een buurman die het gezamenlijke trappenhuis volzette met kinderpoppen en knuffeldieren – “maar daar zaten allerlei problemen achter, scheidingsgedoe, een naar verhaal.” En bij een oude buur van Faidra werd ooit na diens vertrek een enorm gat in de keuken aangetroffen, direct naast het toilet. “Geen idee wat hij daar had uitgespookt…” Ellen: “Misschien was hij bezig met een gang naar een andere wereld?”