Op de laatste dag van Pluk 2016 was er op de valreep nog een blind date in Arnhem. Maarten en Soraya namen plaats op de tweepersoons strandstoel, en dat bleek een gouden greep.

Vrijdag zaten er opnieuw geen blind daters in de Arnhemse love seat, en werd de stoel ingenomen door de avontuurlijke Frank en Roos, die al weer zeven jaar samen zijn. Roos kent het buiten film kijken uit Zuid Afrika en was gelijk gecharmeerd toen zij van Pluk de Nacht hoorde.

Op de slotdag van het festival hadden we gelukkig toch nog een blind date in onze hot seat zitten. Dat was écht op de valreep: dater Maarten stapte namelijk pas ‘s ochtends om 6 uur op het vliegtuig naar Nederland en besloot op het laatste moment de date te bevestigen.

Al voordat de film begint, zitten hij en zijn date Soraya gezellig te babbelen en aan de lachende gezichten te zien is dat voor beiden zeer aangenaam. “Hij heeft mij op een dinertje getrakteerd”, vertelt Soraya later. Bij gebrek aan gedekte tafels was het een simpele maaltijd: saté van Switi. Zekwer niet minder smakelijk, dus het kon de gezelligheid niet drukken.

Even later zitten zij met een bakje chips van de film te genieten. “Ik denk dat we elkaar hierna zeker nog gaan zien”, voorspelt Maarten. En daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben, want even later zie ik hen gezamenlijk richting dansvloer gaan, om nog iets later samen te vertrekken naar een volgende dansvloer…