Bakblik is terug met de geweldige paardenwagen en serveert dit jaar geen vegetarische maar veganistische gerechten. De pannenkoeken aanhanger is niet mee dit jaar maar de falafelwrap is er wel weer, still going strong. “Heerlijk sappig en ook een beetje groen van binnen door alle verse kruiden die we toevoegen.”

Linzi Lemmens herinnert het zich nog goed, de eerste keer dat ze caterde op Pluk, nu vier jaar geleden. “We hadden toen alleen deze bus, verder niks, ook geen extra auto. Als we dan bloem moesten bijhalen bij de Albert Heijn deden we dat met een winkelwagentje. Ook alle voorraad bereidden we toen ter plekke, nu doen we dat in onze productiekeuken.” Inmiddels beschikt Bakblik over een auto, twee paardenwagens en een aanhanger. Dit weekend zijn deze allemaal in gebruik. “De andere paardenwagen staat op de NDSM dus ik kan even met het pontje over om te kijken hoe het daar gaat.”

Dit is het eerste jaar dat Bakblik slechts veganistische maaltjes op het menu heeft. “We hadden altijd tzatziki bij de falafel maar daar gaat zoveel yoghurt doorheen, dat voelde gewoon niet prettig meer door de grote hoeveelheden die je gebruikt. En eigenlijk is het te prijzig om dat helemaal biologisch te maken. Bovendien zijn er prima alternatieven en zijn er best veel mensen met lactose-intolerantie of een allergie voor ei. Zij kunnen alles eten bij ons.”

Nieuw is de zelfgebakken knapperige groentechips met gerookte tomatensaus, voor het ultieme bioscoopgevoel

Op het menu van Bakblik staat dit jaar weer de fameuze falafelwrap met houmous, daarnaast is er ook een falafelburger met allerlei sauzen. Ook heeft Bakblik een salade van bulgur en rode biet en zijn er champignonnetjes gebakken in bierbeslag. Nieuw is de zelfgebakken knapperige groentechips met gerookte tomatensaus, voor het ultieme bioscoopgevoel.