Geen blind date vanavond, maar toch is de date-stoel in gebruik genomen. En bevlekt met ketchup. Wie zijn die twee tortelduifjes die ons meubilair in beslag hebben genomen? De Daily Pluk ging erop af.

Ja, met dit stel hebben we een hartig woordje te spreken. Zomaar in de date-stoel gaan zitten is tot daar aan toe, maar hem dan ook nog eens bevuilen met ketchup? “Ja,’ geeft de mannelijke helft van het stel toe, “dat liep even compleet uit de hand. Die bakjes mogen wel wat handiger, haha. Maar verder complimenten voor de foodstands. Ga zo door!” Zij: “Ja, het is echt heel lekker.”

Geen blinddate dus, maar toch wel spannend. Het stel is namelijk pas vier maanden samen. Zijn ze al klaar voor een vreemde film als Chevalier? Hij: “We hebben geen idee welke film we gaan zien.” Als ik ze vertel dat de film draait om een groep Griekse mannen die vreemde wedstrijdjes doen op een boot, wordt er gelachen. Paniek blijft uit. Zij: “Dit kunnen we vast wel aan samen!”

Het bezoekje aan Pluk de Nacht kwam spontaan tot stand. Het stel zat op de pont na een lekkere sessie bolderen, zag het festivalterrein en dacht: hier moeten we een bezoekje aan brengen. Altijd leuk om te weten dat Pluk ook zonder voorkennis aantrekkingskracht heeft. Hoewel… na flink doorvragen blijkt dat Hij een geschiedenis heeft met Pluk de Nacht. “Ik was hier een keer met mijn ex. Ze was op dat moment al mijn ex, maar ik had nog bepaalde verwachtingen. Die date mislukte dus flink.” Ai, pijnlijk. En dan toch nog terugkomen naar de plek des onheils, wat een held!

Maar snel weer beginnen over de film. Griekse mannen doen rare dingen op een boot. Wat is het eerste wat er bij dit nieuwbakken stel opkomt? Zij, meteen: “Ik kijk er heel erg naar uit!” Hij: “Doen ze het ook op zijn Grieks? Wat was dat ook alweer, op zijn Grieks?” Hm, volgens mij is dit het juiste moment om de twee alleen te laten.