Achterin, naast de projectiecabine, staat die unieke, extra grote strandstoel. Deze wordt iedere avond gereserveerd voor een blind date, maar aangezien zich vanavond geen koppel heeft gemeld, grijpen 3 vrienden hun kans. Terrell (30), Ignacio (23) en Mourad (27) hebben zich helemaal geïnstalleerd: laat die film maar komen! (Vriend nr. 3 was op het fotomoment net even bier halen)

Ze spreken geen Nederlands waardoor we extra benieuwd zijn hoe ze hier terecht zijn gekomen. Ignacio: “Ik ben gisteren uit Spanje aangekomen en een vriend vertelde me over Pluk en ik dacht: dat klinkt cool. Ik heb de trailer van de film op de website gezien en ‘I’m having a great time here’.” Mourad: “Ik ben hier al eerder geweest, gisteren zelfs, maar toen was het verrekte koud en dat had ik niet verwacht. Gelukkig had ik een hele grote deken uit India bij me. De film was goed, maar mijn lijf was nog steeds koud.” Terrell: “Ik heb geen Pluk ervaring. Ik heb zelfs geen trailer gekeken dus ik heb helemaal geen verwachtingen. Ik weet alleen dat de film geen blockbuster is en dat ik de film waarschijnlijk nog niet heb gezien. Perfect toch?!”

Iedere keer dat een van de drie wat zegt, wordt het volmondig door de andere twee beaamd. En als Ignacio zegt dat hij straks in Spanje tegen al zijn vrienden zal vertellen over Pluk, vragen de andere twee meteen: “Wat is dan de naam van het festival?” Hilariteit alom, want vanuit de stoel is dat nergens te lezen (alleen het bordje Bar, maar daar trapt-ie niet in) en als Ignacio eenmaal de juiste titel heeft, is dat nog best lastig uit te spreken. Zijn vrienden liggen in een deuk, maar Ignacio vindt het duidelijk best: hij ligt lekker in zijn stoel.

Het is ook tof dat hier alles op vrijwilligers draait, zonder veel commercie zoals bij andere festivals die veel te groot worden

Zou het festival de naam moeten veranderen? Terrell: “Nee. Ik vind het juist goed dat het festival zijn Nederlandse naam houdt. Dat is lekker eigen. En dan gecombineerd met Engelse ondertitels heb je gewoon het beste van twee werelden. Het is ook tof dat hier alles op vrijwilligers draait, zonder veel commercie zoals bij andere festivals die veel te groot worden. Laten we hopen dat ze het nooit in de Lonely Planet zetten.”

Foto: Judith de Vries (vriend nummer 3 was net even bier halen)