Elke avond een blind date op Pluk de Nacht? Daar is de Daily Pluk natuurlijk als de kippen bij! Gisteren namen Rosalie (30) en Haluk (28) plaats in de tweepersoons strandstoel.

Haluk is een oude bekende voor de Daily Pluk: vorig jaar maakte hij een paar avonden prachtige foto’s voor ons. Dit jaar heeft Haluk, die in het dagelijks leven software engineer is, zich voorgenomen om nog meer van Pluk te komen genieten: “Ik dacht vorig jaar al: ik moet op die stoel zitten!”

Ook ‘community growth manager’ Rosalie is geen nieuw gezicht, ontdekken we als we het stel heel even storen net voor de film Baden Baden begint. In plaats van de datestoel, die helaas aan de schaduwzijde van de projectiecabine staat opgesteld, hebben ze nog even het zonnetje opgezocht aan de waterkant. “Hoe lang bestaat Pluk nu al, veertien jaar?”, vraagt Rosalie. “Nou, dan denk ik dat ik het zeker al tien jaar ken. Ik ben vier, vijf keer eerder geweest. Dus toen ik de oproep voor de blind date langs zag komen dacht ik: nou, weet je wat, we gaan het proberen.”

Rosalie heeft een brede filmsmaak (“alleen geen grote fan van horror”) en Haluk gaf bij zijn aanmelding aan te houden van indiefilms, met voorkeur voor Duits- of Franstalige films en films over “serieuze relaties tussen mensen.” Hij heeft zich vast ingelezen over de film van de avond, en is in zijn nopjes met Baden Baden, een Franstalig drama over de dolende Ana en haar relaties met de mensen om haar heen.

Dát enthousiasme is de volgende ochtend in ieder geval niet vervlogen. “Het was een goede film, en een goede avond in het algemeen”, zegt Haluk als we hem bellen. “Maar het voelde uiteindelijk niet echt als een date-date. De chemie was er gewoon niet zo. Bovendien werd het op een gegeven moment superkoud, dat hielp ook niet echt. Het werd meer overleven!”

In haar aanmelding had Rosalie aangegeven graag ‘naast de nieuwe James Dean’ in de stoel te worden gezet. “Hahaha, ja, ik dacht, ik blijf een beetje in de filmterminologie”, lacht ze als we haar de ochtend na de avond ervoor nog even bellen. Haluk voldeed helaas niet helemaal aan die torenhoge verwachtingen. “Het was wel leuk en gezellig, hoor, en hij is een aardige jongen, maar een beetje aan de verlegen kant. Niet om nog een keer mee te daten.”

Baden Baden hielp daarbij niet per se. “Het was een hele rustige zomerfilm, echt een feel-good-summer ding. Heel leuk, maar als je een beetje verlegen bent en een extra zetje nodig hebt, krijg je dat niet van deze film, haha.”