Verwacht rokende custom made barbecues naast een gitzwarte Mercedes bus. De mannen van Caliente maken authentieke Latijns-Amerikaanse gerechten klaar on the spot. Ze kunnen van alles maar bij Pluk richten ze zich op het vlees.

“Onze blauwe maistortilla’s met kip en salsa verde is toch wel een handtekening geworden. Grote kans dat je die terugziet op Pluk de Nacht” vertelt Marko Depender, een van de drie oprichters van Caliente. Drie mannen (Maarten, Marko en Tom) met een grote liefde voor eten, drinken en muziek en een bijzondere interesse in verplaatsbare keukens, investeerden een jaar geleden in een oldtimer Mercedes truck. “Van daaruit verkopen wij onze Latijns-Amerikaanse gerechten. We hopen een verrijking te zijn, of een bonte inspiratie. We willen in ieder geval iets heel anders bieden dan de meeste mensen gewend zijn.”

We hopen een verrijking te zijn, of een bonte inspiratie. We willen in ieder geval iets anders bieden dan de meeste mensen gewend zijn.

Kwaliteit staat voorop. Ze doen dan ook veel moeite om goede relaties met leveranciers aan te gaan om zo aan de lekkerste authentieke Latijns-Amerikaanse producten te komen. “Er is gewoon niet altijd een toevoer van blauwe mais, en soms heb je echt een specifieke peper nodig om je gerecht dat beetje extra te geven. Maar we halen ook veel bij lokale boer hoor. Er is bijvoorbeeld niets mis met de Hollandse koriander.”

Door het grote succes kreeg de oldtimer truck er al gauw een broertje bij, dat werd de sjieke Mercedes bus waarmee ze op Pluk Amsterdam staan. Ze hopen bezoekers meerdere keren te mogen voorzien van een maaltijd. “Ja, dat is toch wel het grootste compliment, als iemand terugkeert en dan een ander gerecht uitprobeert. Wij sleutelen met ongelooflijk veel liefde aan onze gerechten, we leggen de lat hoog.” Of hun maaltjes ook tot hun recht komen in een strandstoel, weet Marko niet. “Ik heb wel eens in een bioscoopstoel gezeten met een hamburger, dat was niet echt een succes. Geen idee hoe dat werkt met een tortilla maar het belangrijkste is dat het finger licking is en daar zorgen wij voor.”