De Chocoprinses komt al jaren als bezoeker op Pluk de Nacht, maar dit jaar gaat ze niet achterover leunen in een strandstoel. Ze gaat de Plukkers in hun behoefte aan koffie en zoet voorzien. Dat doet ze vanuit een heuse Parijse stadsbus uit 1934, waarin je ook nog eens lekker binnen kunt zitten.

Cappuccino van versgebrande bonen en biologische melk, vers fruit met gesmolten chocolade en taartjes, veel taartjes. “Ik bak iedere dag en laat het assortiment deels afhangen van het weer. Bij warm weer maak ik bijvoorbeeld een frisse citroentaart en gebak met verse rode vruchten”, vertelt Chocoprinses Anna Ietswaart. En als het kouder is? “Dan ga ik voor warme appeltaart of broodpudding met gember en kaneel. En ik breid het assortiment chocolademelk uit”, vertelt ze. Haar chocolademelk maakt ze van gesmolten chocolade die ze vervolgens mixt met kruiden: chilipeper, kardemom, gember of sinaasappel. “En natuurlijk heb ik muntthee met honing en chocospiesjes: vers fruit met pure chocolade en versgebrande nootjes.”

De Chocoprinses gelooft in duurzaam. Appeltaart maakt ze met Hollandse appels en biologische boter en eieren. De chocolade, koffie en bananen zijn afkomstig van eerlijke handel. “De koffie is een blend die is samengesteld om tot zijn recht te komen naast chocolade. De bonen zijn deze week gebrand, speciaal voor Pluk.”

De koffie is een blend die is samengesteld om tot zijn recht te komen naast chocolade. De bonen zijn deze week gebrand, speciaal voor Pluk

Ook gebruikt ze liever geen geraffineerde suiker maar stevia of oerzoet. “Oerzoet is ingedampt rietsuikersap. Daardoor blijven niet alleen alle voedingsstoffen en mineralen behouden, het heeft ook een hele volle, rumachtige smaak.”

Anna viel als een blok voor deze oude stadsbus die tot de jaren 50 het straatbeeld van Parijs bepaalde. “Er zijn er nog heel weinig over, het merendeel is in de jaren 50 omgesmolten.” Het is echt een museumstuk. Daarom mag er geen gas gebruikt worden, alleen elektra. “De bar en de tafeltjes zijn ingebouwd zonder dat er één schroef ingedraaid is.” Via het achterbalkonnetje kunnen bezoekers binnenkomen en bestellen aan de bar en als ze willen plaatsnemen op een van de 28 zitplaatsen. Ook is er een uitgifte via het raam aan de zijkant. “Ik ga het allemaal zo lekker en leuk mogelijk maken en heb er ongelooflijk veel zin in. Al verwacht ik wel dat dit het eerste jaar wordt dat ik zelf geen film ga zien op Pluk.”