Elke avond een blind date op het Pluk-terrein? Daar is de Daily Pluk natuurlijk als de kippen bij! Gisteravond namen Yoran en Lisa plaats in de tweepersoons strandstoel.

Als ik aan kom lopen bij de grote blind date stoel zegt Yoran: “Je komt op een heel goed moment, want ze stelde me net een hele moeilijke vraag. Dan kan ik daar nog even over nadenken.” Naast hem zit Lisa, die al jaren vrijwilliger is bij Pluk en nu haar kans besloot te grijpen met een blind date. “Ik hoorde eigenlijk nu achter de bar te staan, maar volgens mij redden ze het ook wel zonder mij.”

De vraag die ze aan Yoran stelde had te maken met zijn werk. Yoran is namelijk freelance journalist en Lisa wilde graag weten wat hij zou doen met een pagina die volledig van hem was. “Je hebt alle vrijheid om hem te vullen. Je mag alles doen. Een krant, of een tijdschrift, nieuws, achtergrond of column, alles! Wat zou je erin zetten?” Yoran vindt eigenlijk dat ik hier niks over op de website moet schrijven. “Dat is helemaal niet leuk hoor. Ik weet ook nog niet wat ik moet antwoorden, het is zo breed, dat is echt een hele moeilijke vraag.”

Ik besluit over te gaan op een makkelijker onderwerp: waar komen ze vandaan? Lisa: “Ik wil zeggen: uit Amsterdam. Maar dat mag nooit van échte Amsterdammers en ik zit er nu naast één, dus ik durf dat niet te zeggen. Ik woon nu namelijk vier jaar in Amsterdam, maar kom eigenlijk uit Haarlem.” Yoran blijkt dus een échte Amsterdammer. “Hoewel ik eigenlijk voor een hele korte periode in Naarden heb gewoond. Maar dat mag geen naam hebben.” Ondertussen zijn de twee er ook achter dat Yoran Lisa’s nicht kent. “Ken ik ook familie van jou?”, vraagt Lisa zich af. Terwijl de daters hun stamboom langsgaan, vertrek ik weer.

De volgende ochtend bel ik Yoran. “Het was een leuke avond en een leuke date. We hebben het niet heel laat gemaakt, maar we hebben wel nummers uitgewisseld.” Ook Lisa vond het leuk. Ze vertelt dat Yoran op de fiets terug zei dat hij nog zou nadenken over een antwoord op haar vraag over de krantenpagina. Als ik Yoran aan de telefoon heb weet hij het inmiddels: “Ik zou denk ik twee leuke singles uit mijn eigen netwerk aan elkaar koppelen voor een diner en ze dan ‘s avonds wat vragen stellen, de volgende ochtend nog even bellen en daar dan over schrijven. Dat is denk ik voor de meeste mensen ook leuk om te lezen.”

Dat klinkt verdacht veel als een blind-date verslag! Met een telefoonnummer van een leuke vrouw in zijn bezit, én inspiratie voor zijn eigen krantenpagina, was de Pluk blind date voor Yoran in ieder geval een succes.