Elke dag een blind date op het Pluk-terrein? Daar is de Daily Pluk natuurlijk als de kippen bij! Gisteren namen Lena (24) en Stephen (25) plaats in de tweepersoons strandstoel.

De Pluk-fotograaf en ik zijn de blind-date stoel al een tijdje aan het bespieden. De blind-daters van vanavond, Stephen en Lena, hebben gelukkig niks door. Het ziet er al heel gezellig uit. Als ik naar ze toe loop om het nummer van Lena te vragen – dan kan ik de volgende ochtend vragen hoe het écht was – reageert Lena verbaasd. “Vraag jíj nou om mijn nummer en hij niet?”

Lena komt al jaren op Pluk de Nacht, maar dit jaar was ze voor het eerst single. “Dus toen dacht ik yes, de tijd is rijp! Maar ik doe het natuurlijk eigenlijk allemaal voor deze mooie stoel.” Stephen reageert snel: “Ja, en ik voor de consumptiebonnen hoor. En zij doet het eigenlijk ook voor het gourmetstel.”

Ik was er niet van op de hoogte dat de blind-daters een Pluk-gourmetstel kregen, maar dat blijkt ook niet het geval te zijn. Stephen legt uit dat ze nu al een inside joke hebben over het gourmetstel. Lena vindt een gourmetstel namelijk een grens die niet overschreden kan worden. “Als je vrienden je een gourmetstel geven, dan weet je wel hoe laat het is. Dan komen de matchende regenjacks enzo, dan ben ik weg hoor.” Stephen merkt op dat Lena dan wel weer een fan is van bakfietsen, die vallen blijkbaar niet in de categorie ‘gourmetstel’.

Als ik vraag wat ze van de film verwachten wordt Stephen door Lena aangewezen als de expert: zij laat zich verrassen, maar hij weet er meer van. Hij sputtert een beetje tegen. “Ik heb alleen het idee dat het een absurdistische film is en ik dacht, als ik van Murakami houd, dan vind ik dit vast ook leuk. Ik houd wel van absurdisme. Ik heb ook een keer Kafka gelezen.” Lena lacht: “Nou nou, ik glij van mijn stoel hoor! Maar nu moet ik eigenlijk ook iets slims zeggen…”

De volgende ochtend spreek ik Stephen en hij vertelt dat de film inderdaad behoorlijk gek was. Raar, maar leuk”“We hebben veel gelachen.” Al met al hebben de twee een leuke avond gehad. “Het verbaasde me wat een leuke match het was”, zegt hij. “Qua persoonlijkheid pasten we goed bij elkaar. We hebben de hele avond zitten kletsen. Niet tijdens de film natuurlijk.” Stephen en Lena zijn uiteindelijk samen richting huis gefietst en misschien zullen ze later nog wel contact hebben. Maar een gourmetstel gaat er in ieder geval nooit komen.