Naast de fantastische films die je bij ons kunt zien kun je ook op Pluk Arnhem natuurlijk weer genieten van een heerlijk hapje en drankje! Onze cateraars stellen zichzelf even voor.

Sranang Tongo schaafijsSranang Tongo schaafijs
Deze Surinaamse lekkernij wordt ter plekke voor je bereid door Robbie, bijgestaan door Ridle. “Alles is zelfgemaakt,” verteld Ridle, “van de kar tot de siropen.” Daarvoor laat Robbie, bij gebrek aan tropisch assortiment in Nederland, zelfs vruchten overkomen uit Suriname. Dit is hun eerste seizoen en zij worden overal enthousiast ontvangen, van festivals en braderies tot kinderfeestjes en bruiloften. De passie voor deze zeer welkome afkoeling vliegt je letterlijk om de oren en de flessen met kleurige siropen zijn niet alleen een lust voor het oog maar zeker ook tongstrelend. Het motto van deze vrolijke jongens: “Schaven, schaven en nog eens schaven!”
www.schaafijsarnhem.nl

Switi on TourSwiti on Tour
Wordt gerund door de drie gezusters Manuella, Pauline en Bianca. Dit is een echt familiebedrijfje, dus als het druk is helpen hun dochters ook een handje mee. Je kunt hier op Pluk heerlijke Surinaamse lekkernijen, snacks en broodjes nuttigen. Dat ‘on tour’ mag je heel letterlijk nemen: ze reizen het hele land door en waren dit jaar onder andere te vinden op Keti Koti en het Afrikamuseum. Maar je kunt ze ook uitnodigen voor je bruiloft en andere feestelijkheden, en in de winter bezorgen zij eens per week verse maaltijden op bestelling. Deze zussen kookten al jaren privé voor feestjes en familie, maar zijn vorig jaar oktober in het groot begonnen om een speciale reden. Nadat hun moeder en zus getroffen werden door kanker zijn zij begonnen met professioneel koken waarbij de opbrengst aan het kankerfonds wordt gedoneerd. Zij dragen dit doel nog altijd een warm hart toe en steken daarvoor met liefde hun handen uit de mouwen. “En niet vergeten te genieten!”
www.switiontour.nl

Koerdische KeukenKoerdische Keuken
Hier kan je kennis maken met lekkernijen die misschien minder bekend zijn bij het grote publiek maar daarom zeker niet minder smakelijk zijn. Recht voor je neus op traditionele wijze bereid. Middels deze tongstreling willen deze koks het grote publiek kennis laten maken met de Koerdische keuken en cultuur. Dus heb je zin in een keer wat anders of wil je zien hoe je een flinterdunne deegpannenkoek kan uitrollen? Kom dan eens langs en laat je verrassen!

True BaristaTrue Barista
Wordt gerund door Wouter en Maaike die van hun hobby – heerlijke koffie zetten – hun werk hebben gemaakt. Sinds drie jaar touren zij als professionele barista’s door het hele land en voorzien ze grote en kleine festivals van een geurend bakkie troost. Maar ook op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden zijn zij te vinden: “Eigenlijk overal waar mensen goede koffie willen.” Als professionele barista’s draaien zij hun hand niet om voor mooie figuurtjes in je melkschuim, mocht je je liefje willen verrassen met een kopje koffie met een hartje erin. De bonen zijn biologisch, fair trade, vers gebrand en worden door hen persoonlijk uitgezocht.
www.truebarista.nl