In Baden Baden probeert Ana het roer om te gooien, al vertrekt ze nooit naar de badplaats die de film zijn titel geeft. De Daily Pluk bereidt zich voor op de film van vanavond en vraagt Gijs, Eva en Sonia: naar welke stad zou jij gaan als je het roer compleet om zou willen gooien?

Gijs (17) slikt even: “Oh. Dat moment dat je je beseft dat je niet genoeg aardrijkskunde kent.” Na even nadenken komt hij toch met een antwoord: “Vuurland. Dat ligt onderaan Zuid Amerika. Het is een klein land, minder inwoners dan Nederland. Ik weet er niks van, maar er is mooie natuur en het is er lekker warm, dat is toch alles wat je wil weten?”

Naast Gijs zitten de zussen Eva (19) en Sonia (17). Ik heb het trio aangesproken omdat ze vroeg op de avond al vrij uitgetogen aan het genieten waren van de biertjes en de sfeer op Pluk. Eva heeft net de HAVO afgerond en gaat naar de kunstacademie. Ik vraag waar ze vandaan komen. “Stroe.” Waar? En hoe spel ik dat? “Ja. Het is een heel klein dorp in Gelderland, weinig inwoners,” geeft Sonia toe.

Avonturiers uit het verre Gelderland dus. Als ik Eva vraag naar welke stad ze zou willen gaan, blijft ze heel lang stil. Na lang zwijgen oppert ze: “Frankrijk misschien? Maar daar spreken ze Frans…” Uiteindelijk schikt ze voor Portugal. “Lekker warm, en heerlijk eten. Maar vooral lekker warm.”

Haar jongere zus Sonia weet haar antwoord daarentegen meteen: “New York!” Is ze daar al eens geweest? “Nee,” antwoordt ze vastberaden. “Ik hou heel erg van de grote stad. Daarom kom ik ook heel graag in Amsterdam.” Wat is er anders hier dan in Stroe? “Oh, de mensen zijn zo sááí bij ons!” verzucht ze. Eva valt haar bij: “Ze zijn echt heel christelijk.” Sonia: “Echt alles is heidens wat ik doe. Daar mogen we niet eens TV kijken. Dat is allemaal tegen de Bijbel in dus dat mag niet. Wij zijn zelf wel erg vrij opgevoed, mijn ouders komen ook uit Amsterdam, maar in Stroe vallen we heel erg uit de toon. Daarom is het erg leuk om naar plekken als Pluk de Nacht te komen, want dit zou bij ons nooit kunnen.”

De grote stad lonkt dus, en ik begrijp dat Eva en Sonia het roer al omgooien door op Pluk de Nacht een film te kijken met het vrije volk dat zich in Amsterdam begeeft. De Gay Pride vlaggen wapperen al fier in de Amsterdamse wind en de verse biertjes van het trio glanzen goud op de tafel. Lekker je heidense zelf zijn op Pluk, het is ze gegund!

Foto: Pieter Sloëtjes