Plukkers, ontwaak!

Wij kunnen niet wachten tot de zomer, laten de sterrenhemel voor wat ie is en verhuizen naar binnen. Dit jaar nog en hopelijk met jou daarbij. De allereerste Pluk de Winternacht vindt dinsdag 29 december plaats bij Felix Meritis.

Wat kan je verwachten? Een bijzondere filmavond op een prachtige plek, strandstoelen voor de vroege vogels en met inderdaad, een dak boven je hoofd. Wat draaien we? De film Obvious Child, een hartverwarmende tragikomedie die we al een tijd op ons verlanglijstje hadden staan. De film gaat over de 27-jarige New Yorkse stand-up comedian Donna. Ze krijgt het voor elkaar om binnen een paar dagen gedumpt te worden door haar overspelige vriendje, haar baan kwijt te raken en ongewenst zwanger te worden van een one-night stand. Ze kiest voor een abortus maar leert dan de vader van het ongeboren kind kennen waardoor ze voor een moeilijke keuze komt te staan…

Obvious Child doet denken aan Juno maar ook aan de serie Girls. De film barst van de quirky humor en wordt gespeeld door een geweldige cast met Jenny Slate in de hoofdrol.

“Jenny Slate shines in a romantic comedy that dares to consider the subject of abortion suitable for date-night crowds.” – Variety

“A wildly funny and appealing female-centric comedy that launches very promising talent on both sides of the camera.” – Hollywood Reporter

Na afloop draaien we fijne plaatjes om de warmte vast te houden. De zaal is open tot 1 uur dus na de film is er nog genoeg tijd voor een drankje en een klein dansje.

Voorafgaand aan de hoofdfilm vertonen we een korte film, de films zijn Engels gesproken zonder Nederlandse ondertiteling. Het programma start om 20:30, de zaal en de bar zijn vanaf 20:00 open.