Spierpijn? Niks geen last! Vanavond draait het DJ-drietal van Tijgerbalsem de voetjes van de vloer in Klup de Nacht met opzwepende sounds vol wereldse invloeden. “We willen de mensen aan het dansen krijgen!”

“Wat we draaien ligt er altijd aan wáár we draaien”, vertelt Coco Vink. “Soms spelen we op plekken die niet echt een dansgelegendheid zijn, een strand ofzo. Dan doen we het wat rustiger aan. Maar vanavond willen we de mensen echt aan het dansen krijgen!”

Om dat voor elkaar te krijgen, zet het drietal uit Amsterdam en Nijmegen, dat nu zo’n jaar serieus aan de weg timmert, muzikale invloeden van over de hele wereld in. “We mengen Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Balkan-sounds, in originele nummers of elektronische remixen”, zegt Vink. “Het zijn geluiden die je doorgaans niet in clubs hoort, en dat vinden we jammer. We zoeken naar verrassende muziek, nummers die niet iedereen kent maar wel heel opzwepend zijn. Zo funky mogelijk!”

Als wat ze draaien afhankelijk is van waar ze draaien, hebben ze dan ook alvast gekeken hoe het er bij Pluk aan toe gaat? Vink antwoord enigszins beschroomd: “We zijn nooit eerder op Pluk geweest, moet ik toegeven. Maar ik ben wel een groot filmliefhebber, dus ik ben heel benieuwd naar Der Bunker. We komen eerst de film kijken, en daarna gaan we er een leuke avond van maken!”

Foto: Henny van Roomen

Alvast inluisteren? Check de Tropical Medicine Mixtape van Tijgerbalsem op Mixcloud!