Over de details in de prachtige aankleding van het Stenen Hoofd hadden we het al eerder, maar die komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ontwerper Bart Geelen schiep dit jaar de grote lijn van Pluk, van poster tot het verven van de containers.

“Vorig jaar heb ik één kant van de container geverfd, en nu vroeg Pluk me om alles te doen”, lacht Geelen over zijn ‘promotie’. “Het was een enorm vrije opdracht, er was geen verplichting om letterlijk een referentie naar film te maken ofzo. Ze vroegen me gewoon om iets leuks te maken. Dat is fantastisch.”

Maar waar begin je dan eigenlijk, met zo’n vrije opdracht en zo veel verschillende dingen om in te vullen – Geelen ontwierp niet alleen de poster, maar ook de vrijwilligers t-shirts én de versiering van de containers op het terrein. “Ik begin gewoon maar wat”, lacht hij. “Het begint met schetsen, net zo lang tot ik denk: hier zit iets in. Heel erg trial and error. In dit geval ben ik verder gegaan met wat ik vorig jaar had gedaan. Ik ben begonnen met het ontwerp voor één container, en daar heb ik de poster vervolgens omheen bedacht. Daarna heb ik voor andere containers en voor de shirts weer elementen uit de poster gebruikt.”

Het uiteindelijk ontwerp houdt het simpel, met slechts een paar primaire kleuren. Geelen: “Het werk is zelf al druk genoeg, dus de kleuren houd ik graag rustig.” Toch zit het er op het terrein inmiddels een stuk bonter uit: de Pluk-vrijwilligers hebben de aankleding behoorlijk aangevuld, van zelfontworpen prullenbakken en de donatiekist tot een boekenkastje. Geelen: “Heel leuk om te zien hoe zij weer met mijn ontwerpen aan de haal zijn gegaan.”

Meer: bartgeelen.com