Ook in Arnhem ontbreekt die fijne grote strandstoel niet. De blind dates zullen daar een avond gezellig keuvelen, drankjes drinken, elkaar misschien zelfs in de ogen kijken, dat dekentje net iets verder over zich heentrekken. Oh, en natuurlijk kijken ze de film. Want hé, je date wel bij Pluk de Nacht.

Gisteren beleefde ik mijn eerste Blind Date die niet verblind was door de liefde. Even voor de duidelijkheid: ik had geen blind date, maar ik mocht het als Daily Pluk-verslaggever van dichtbij meemaken.  En dat was niet mis op deze eerste avond van Pluk de Nacht 2015.

“We waren het er allebei al snel over eens dat we niet echt elkaar types waren”, vertelt Sunemy (27). Nog anderhalf uur hebben ze naast elkaar gezeten. Zwijgend, kijkend op de telefoons en er is ook een beetje gekletst. “We zaten allebei een beetje geforceerd te doen.” En hoe heeft Jael (25) het ervaren? “We waren totaal verschillend en voelden geen match. Daarom zijn we niet gebleven.”

Dus. Zo kan het ook. Heb je dé strandstoel, de beste omgeving en dan heb je dus geen plukliefde die je tintelingen geeft. Nope, dan zit je naast elkaar op het puntje van de strandstoel en heb je allebei kromme tenen van het ongemak.  En dan moet je ook nog op de foto, want dat is zo leuk voor bij deze letters. Ja, jullie snappen het al: die foto is er niet gekomen. Daar hadden ze geen zin in. Ach, ik en de twee blind daters zijn in ieder geval weer een ervaring rijker.

inelkseizoen, tekst&creaties