De band Skere Heren valt overal op, en overal tussen. Vloeiende rap, catchy gitaarrifjes met funky en vrolijke melodieën. Zorg dat het bloed in je benen weer gaat stromen na het filmzitten met een dansje op hun bijzondere mix van stijlen in Klup de Nacht vanavond.

Skere Heren bestaat uit frontman Marvin Adam, Jur de Vries op de gitaar, Jeroen Schothorst op de bas, Remy Besancon doet de toetsen en Lucas Dehe is de drummer. De Vries en Adam kennen elkaar van de middelbare school in Zaanstad, vertelt de zanger. “De band is gevormd in 2011. Jur en ik waren allebei veel bezig met muziek en op een gegeven moment vroeg hij of ik nog rapte, en of ik een band wou beginnen. Mijn antwoord was uiteraard ja.”

Na twee jaar was hun eerste album klaar: in juni 2013 kwam hun debuut Gebakken Peren in eigen beheer uit. Zelf noemen ze de muziek die ze maken alternatieve rapfunk. “Gebakken Peren had veel invloeden uit de softrock en psychedelische rock. Onze grootste muzikale invloeden zijn Pink Floyd, Doe Maar en qua rap de Wu-Tang Clan.”

In de twee jaar na hun debuutalbum is er veel gebeurd. Ze haalden de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, traden op in Paradiso en Patronaat in Haarlem en stonden op vele festivals, waaronder Landjuweel en Haltpop. Toch is Marvin nog dezelfde Skere Heer. “Onze naam is voortgevloeid uit de realiteit, en we zijn nog steeds skeer, oftewel blut. We vertegenwoordigen alle skere en alternatieve mensen van Nederland.”

Voor hun nieuwe EP zijn de Skere Heren daarom een crowdfunding actie gestart. Nog twee dagen kun je doneren en daarmee helpen de EP Superskere Superster werkelijkheid te laten worden. “Deze EP heeft meer funky invloeden en is gericht op festivals. Hij gaat ergens eind september, begin oktober uitkomen.”, vertelt Marvin. “We willen de skere heren en dames van Nederland verenigen en het taboe op skeer zijn doorbreken.” Wat zijn de verdere toekomstplannen van de Skere Heren? “De komende twee jaar gaan we zoveel mogelijk nummers uitbrengen, en zo heel Nederland veroveren en de nieuwe Doe Maar worden.”

Nieuwsgierig? Luister hier vast naar de track Positief!