Geïnspireerd door de intieme gesprekken in het interactieve event The {} And stelt de Daily Pluk confronterende vragen aan festivalgangers. In The Wolfpack houdt een vader zijn kinderen binnen om ze te beschermen tegen de boze buitenwereld. Ze worden opgevoed met duizenden films die ze naspelen om te ontsnappen aan hun kleine echte wereld. Daarom aan Viva (29) en Daniëlle (29) de vraag: Hoe zou jij je kinderen opvoeden?

“Ik zou ze opsluiten”, lacht Daniëlle. “In een tuinhuisje”, voegt Viva toe. “Haha, nee, natuurlijk niet.” Daniëlle: “Ik zou ze juist veel naar buiten schoppen, maar dan wel het liefst op het platteland”.
Viva: “Ja, op zo’n plek als dit, of in een afgelegen dorp. Ik heb zelf een hele goeie jeugd gehad, zo zou ik mijn eigen kinderen ook willen opvoeden. Ik woonde in Schalkwijk, een dorpje bij Houten, onder de rook van Utrecht. Daar kennen we elkaar ook van.”

Hoe zorg je dat je kinderen niet met verkeerde invloeden in aanraking komen?
Daniëlle: “Ik zou mijn kinderen juist veel buiten willen laten spelen, zodat ze met veel mensen in contact komen.”
Viva: “In The Wolfpack kijken de kinderen ontzettend veel films, maar ik zou ze juist geen tv laten kijken. Tot mijn veertiende hadden wij geen kabeltelevisie. Ik ben dus zonder tv opgegroeid.”
Danielle: “Eigenlijk werden wij het tegenovergestelde van de kinderen in de film opgevoed, haha.”
Viva: “In de trailer zag ik dat de kinderen creatief worden door het naspelen van films, maar ik denk dat wij juist creatief zijn geworden doordat we dat niet hadden. Dan leer je eerst zelf ervaren en doen.”

Welke films zouden jullie je kinderen graag laten zien?
Danielle: “Pippi Langkous! En dingen als Villa Achterwerk.”
Viva: “Catfish. En nog veel meer films, maar ik kan nu even niet op de titels komen. Ik werk bij het Louis Hartlooper Complex, dus ik zie best wat films. Misschien Boyhood, dan zien ze meteen twaalf jaar van iemands leven.”
Danielle: “Ik zou vooral films laten zien met allerlei soorten gekke mensen. Als kind heb je nog een open blik en veroordeel je nog niemand. Juist dan is het goed als je zoveel mogelijk gekke mensen tegenkomt, en ziet dat het anders kan.”
Viva: “Films geven inzicht in iemands doen en denken.”
Danielle: “Maar als ik alleen films zou kijken zou ik me erin verliezen, en het lijk me toch best wel ongezond. Dat heb ik nu al bij series.”
Viva: “En een film is ook maar een visie van iemand.”
Danielle: “Precies, en meestal is het extremer dan de werkelijkheid, of geromantiseerd.”
Viva: “Ik ben wel benieuwd wie de films voor de kinderen uitkoos. Waarom wel Batman laten zien als je al bang bent voor de boze buitenwereld?”
Daniëlle: “Eigenlijk is het best een tof experiment, je kinderen binnenhouden en hun hele hoofd blurren met rare fantasiefilms. Maar nee, laat onze kinderen toch maar lekker buitenspelen in een klein dorpje!”

Foto: Nina Strategier