De Blind Dates zijn al jaren een gegeven op Pluk de Nacht. Menig bezoeker, vrijwilliger en (hopelijk ook) dater kijkt uit naar het moment dat een koppeltje in de grote strandstoel gaat zitten om een avond elkaar goed te leren kennen. Daarom is het extra jammer dat de stoel soms niet gevuld wordt. Gisteren leek dat, na een fietsongeval van een van onze daters, even te gebeuren, maar vriendinnen Tessa en Lise-Lot waren onze redders en brachten een avond door onder het mom van een date. Respect.

Normaal gesproken ontvangt de Daily Pluk Reporter rond acht uur de blind daters bij de bar. Met milde zenuwen en wat licht ongemak kruipen de koppels dan voor een avond de strandstoel in om van de film en elkaars gezelschap te genieten. Die begrijpelijke zenuwen waren nergens te bekennen bij Tessa (27) en Lise-Lot (25), twee vriendinnen die elkaar al lang kennen. “Ik was sowieso al van plan om te komen”, vertelt Tessa. “Toen werd ik gevraag door Margreet, die eigenlijk zou komen daten, maar van haar fiets was gevallen, of we in haar plaats in de datestoel wilden zitten. Dat leek ons nog veel leuker!”

“We willen vaak samen films kijken, maar het komt er eigenlijk nooit van. We kletsen te lang.” Fijn dat ze nu dus hier zijn en vanuit hun stoel perfect zicht hebben op de laatste Plukfilm die dit jaar op het Stenen Hoofd vertoond wordt. Publieksfavoriet Hin und Weg staat op het programma, een Duitse tranentrekker over een fietsvakantie met een heftige eindbestemming: de euthanasie van hoofdpersonage Hannes in Oostende. Onderweg geeft de vriendengroep elkaar bucketlist-achtige uitdagingen om zich nog heel even wat levendiger te voelen. Geïnspireerd door de film vraag ik in de pauze aan Tessa en Lise-Lot wat er op hun bucketlist staat. Ik overval ze er een beetje mee, dus we spreken af dat we het er na afloop over hebben.

“Wildkamperen in Zweden”, is het antwoord dat ik van Lise-Lot krijg. “Helemaal geïnspireerd door de film. Lekker genieten van de natuur, samen in een tentje.” Tessa’s antwoord is ook een fijne en ook echt gebaseerd op deze avond: “Volgend jaar wil ik bij Pluk de Nacht een échte blind date. Maar dan met mooier weer!” Die afspraak staat nu, dus we mogen ons nu al verheugen op de eerst volgende Plukdate in Amsterdam.

Als laatste willen Tessa en Lise-lot hun vriendin (en eigenlijke dater) Margreet ontzettend veel beterschap wensen. Daar kunnen wij ons van harte bij aanlsuiten Beterschap Margreet en hopelijk tot volgend jaar! Dan hebben we nu misschien al twee dates op het programma staan.

Foto: Koen Smilde