Na 11 mooie edities voor de grote mensen wordt het tijdens deze 12de editie wel eens tijd voor een variant voor de kleintjes. De eerste editie van PLUK MINI vindt zondag 9 augustus plaats op het Stenen Hoofd. Vanaf 14.00 uur tot… tot het kroost geen zin meer heeft.

Zitzakken om op te springen, een strandje om op te spelen, pannenkoeken van Bakblik, worstjes van Worst, gratis ranja voor alle mini’s en een heerlijk avontuurlijk programma met filmpjes & expedities! PLUK MINI is (net als Pluk de Nacht) gratis toegankelijk.

14.00 (doorlopend): HET MOLLETJE (2+)
Verzamelprogramma van de bekende Tsjechische korte tekenfilms over het vindingrijke Molletje en zijn vriendjes. Op het grote doek in de witte Pluktent. Voor jong & oud, vanaf 2 jaar.

14.00 (doorlopend): OXIHIXO (AL)
Bijzonder apparaat van uitvinder en kunstenaar Guus Voermans. Oxihixo is een visueel blaasinstrument gemaakt van de onderdelen uit de afzuiginstallatie van de wereldberoemde blaasinstrumenten fabriek Passier uit Tilburg. Kom kijken en laat je betoveren!

15:00 & 17.00: EDDIE THE EAGLE EXPEDITIE (4+)
Vanuit hun tentenkamp op het Plukterrein in Amsterdam gaan de Eagles op zoek naar… gevaar! Je krijgt eerst een gedegen overlevingscursus en gaat dan op pad om Louis Lumière met de gouden ring te vangen. Doe mee als je durft! Voor kinderen van 4 tot 14 jaar, en zeker niet voor ouders. De expedities starten bij de groene Eddie the Eagle huifkar en duren ongeveer een half uur.