Geïnspireerd door de intieme gesprekken in het interactieve event The {} And stelt de Daily Pluk confronterende vragen aan festivalgangers. We vroegen Anouk en Liesbeth: Wie uit jouw leven zou je per direct in een tijdscapsule van de aardkloot af willen schieten?

De twee vriendinnen, die samen langs de waterkant van het Stenen Hoofd een glas wijn drinken, worden enigszins overvallen door de vraag. “Euh… Komt dit op de site?”, vraagt Liesbeth, terwijl ze wijfelend om zich heen kijkt. En ook als ze iets langer heeft gepeinst blijft haar antwoord weloverwogen: “Als ik heel eerlijk ben dan denk ik niet echt dat het nodig is om iemand van de aardbol af te schieten. Zelfs niet als iemand iets heel vervelends heeft gedaan. Ik denk meestal: er zit altijd een verhaal achter. Nee, ik denk aan niemand echt met wrok terug.”

De vredelievende houding van Liesbeth blijkt verklaarbaar wanneer ze – dan maar – een andere vraag beantwoordt. Want waar zou ze zelf naartoe gaan als ze in een tijdscapsule mag stappen? “Ik zou wel op Woodstock willen zijn. Ja, 1969 en al die muzikanten, supervet. Daar had ik echt bij willen zijn. Ik bedoel, alle festivals van nu proberen toch als Woodstock te zijn.” Dus, als je dan Woodstock boven Pluk verkiest (want daar komt het uiteindelijk toch op neer) is het dan niet op zijn minst jammer dat daar geen films werden vertoond? “Ja, dat absoluut”, lacht Liesbeth verontschuldigend.

Anouk heeft iets langer over de – toch wel persoonlijke – vraag kunnen nadenken: “Nou, ja, als ik iemand moet wegschieten dan toch mijn laatste Inner Circle date. Dat was echt ver-schrik-ke-lijk. Die gozer heeft zijn hele levensverhaal opgehangen en geen vraag aan mij gesteld. Aan het einde van de date dacht ik: ‘Oh, deze gast hoef ik gelukkig nooit meer te zien.’ Het was ook heel genant toen we weggingen”, schatert Anouk. “Hij wilde me omhelzen en kwam naar me toe. Toen heb ik hem een high-five gegeven. Die gozer voegt niks toe, voor welke vrouw dan ook.”

Toch doet hoop altijd weer leven: binnenkort volgt een nieuwe date, met een andere jongen via de datingapp. Waar ze hem mee naartoe zou nemen als de tijdscapsule ze overal heen kan brengen? “Dan zou ik hem meenemen naar de outback van Australië, waar ik graag wil werken als arts. Dus mocht het mijn ideale man zijn, dan gaan we daar wonen.”  

Foto: Bien Schols @SeenByBien