Een nieuwe dag een nieuwe date. De blind date is inmiddels een goede Pluk-traditie, maar de plukkers van vanavond waren niet op de hoogte van de opvallende plek die hen toegewezen werd. “Dan weet dus iedereen dat wij aan het daten zijn!”

Ere wie ere toekomt: Brammert (32, data-analist bij Booking.com) en Nicky (30, eigen bedrijf in marketing/communicatie) zijn goede blind daters. En dat terwijl ze amper ervaring hadden op het illustere gebied van de date met een onbekende! Alleen Brammert had ooit op zijn studentenvereniging een blind date gehad, maar dat is alweer een tijd geleden. Nu staat het duo oog in oog met de grote blauwwitte stoel die zo in het oog springt. “Dan weet dus iedereen dat wij aan het daten zijn!” roept Nicky nog. Toch laten ze zich niet intimideren. Ze vinden het eigenlijk wel wat hebben, als ze er met een dekentje en een drankje inklimmen.

Tijd om de daters beter te leren kennen. Het leek Brammert wel grappig om zich een keer voor zoiets op te geven. Hij komt graag op Pluk de Nacht, had al meerdere films van deze festivaleditie gezien, en houdt ook buiten de gezelligheid van Het Stenen Hoofd enorm van film. Zo ook Nicky. Met haar Pathé-pas gaat ze regelmatig naar de bioscoop. Ze houdt van films die meer neigen naar de arthouse. “Als het maar geen scary thrillers zijn. Daar kan ik niet tegen.”

Ik vraag Nicky naar haar pols, die in een rood gips zit. “Twee weken geleden gebroken met tennis. Maar ik ben vanavond op de helft van het gips!” Reden om iets te vieren dus! Waarom ze zich eigenlijk had opgeven? Niet! “Mijn zusje had mij opgegeven. Ik hoorde dit van haar toen ik blijkbaar al was uitgekozen voor de date.” Het getuigt van Nicky’s sportieve instelling dat ze hier dan toch staat, vol enthousiasme en goede wil.

In de pauze kom ik nog eens even buurten. Het stel ziet er nog enthousiast uit en laat me weten dat het gezellig is. De film Matar a un hombre is met zijn grillige wraaknarratief niet de meest traditionele datefilm, maar Brammert en Nicky zijn onder de indruk. “Hij geeft genoeg gesprekstof”, vertelt Brammert me. Ik laat het stel alleen, hopende dat de goede gesprekken zich blijven opstapelen.

Daar ben ik de volgende ochtend dus maar al te benieuwd naar, maar als ik Brammert en Nicky opbel krijg ik geen van beiden aan de lijn. Dan begint het speculeren dus: druk aan het werk of liggen ze nog in bed? Misschien zelfs samen? Maar net voordat ik voorbarige conclusies ga trekken, gaat de telefoon. Brammert is net aangekomen op zijn werk en laat me weten dat hij het ontzettend leuk en gezellig vond. Hij heeft nummers met Nicky uitgewisseld, dus wie weet wat er van komen gaat! Een date als deze kan hij bovendien iedereen aanraden. De film vond Brammert ook prachtig. “Het applaus tijdens de aftiteling was volkomen terecht. Dit was de beste film die ik op deze editie van Pluk de Nacht gezien heb.”

Kort na het telefoongesprek stroomt een smsje van Nicky binnen: “Ik vond het heel gezellig met Brammert. We hebben leuk gekletst en een aantal dezelfde interesses. We hebben nummers uitgewisseld en wie weet gaan we nog een drankje drinken.” Zo zie je maar weer dat die grote, intimiderende strandstoel je nooit in de weg moet staan. Als je er eenmaal inklimt kan je bij Pluk de Nacht een prachtige avond beleven.

Foto: Ka Wing Falkena