Bijna onzichtbaar onder een camouflagenet sluipt een groep kinderen over het Stenen Hoofd. “Kijk, daar zit de boef”, fluistert Eddie naar ze. “We gaan hem vangen, met een echt net!”

Eddie the Eagle heeft iets voor iedereen. Voor de volwassenen is er een tikkeltje vieze peepshow in zijn kar – trek aan het touw, I dare you. Voor de mini-Plukkers werd een spannende expeditie georganiseerd tijdens de eerste PLUK MINI. Voor de groene huifkar zit een man met een opvallende oranje pet en een groene survivaloutfit achter een tafeltje. Voor hem staat een klein jongetje en zijn zusje. “Wat is jouw naam, kleine meid?”, vraagt hij. Bij weinig reactie probeert hij het op een andere manier. “Weet jij hoe jouw zusje heet stoere man? June? Dan heeft June nu een expeditienaam nodig. Ze heeft wel een heleboel citroenen op haar jurk. Ga je maar omkleden June Citroen en Hongerige Wolf!”

Zo krijgen alle kinderen een expeditienaam, waarna het stel eenhoorns, aapies, hondjes en beertjes zich mogen omkleden in echte expeditiekleding. Ze kunnen kiezen uit neppistooltjes, verrekijkers, junglehoedjes, dierenprintjes en nog veel meer. Daarna worden ze geheel in stijl geschminkt door het enthousiaste expeditieteam. “Want jullie kunnen niet een rondje over het terrein lopen als een stel ongeschminkte apen!”

Ouders tien meter afstand
De kinderen nemen plaats op het vliegend tapijt voor een spannende introductie door Mr. Schaduw en Eddie. “Een expeditie is een ontdekkingstocht en dat is heel leuk, daarom gaan we eerst even heel hard lachen. Hahahaha!” De aandacht van het jonge publiek wordt erbij gehouden door gekke vragen als “Wie houdt er van worst?! (Iedereen blijkbaar)” en “Je voet stinkt?! Laat me ruiken!”

Daarna begint de overlevingstocht. Als een mini-leger worden de kinderen in rijen van vier opgesteld en gaan ze op pad. “Gisteren in het holst van de nacht heeft een zoetwaterdraak een paar hele grote groene en rode drollen gelegd. Zien jullie ze?” De opdracht eindigt als alle kinderen boven op de grote stapel groene en rode zitzakken liggen. “Iemand zei dat de drollen op poefen leken. Daar luister ik niet naar. Jullie liggen lekker in de drakenpoep te rollen. En nu terug naar het kamp expeditieleden!”

Volwassenen moeten het regelmatig ontgelden bij de expeditietocht vol kattenkwaad. Zo wordt een jongen die aan een van de picknicktafels zit met zijn vriendin bestempeld als boef, gevangen met een net, en vervolgens plat geknuffeld door twintig kleine kindjes. Er zijn ergere manieren om verrast te worden. De mannen van de GreenBrowner worden aangevallen met waterpistolen, waarna onder luid gejoel de expeditie weer terug naar hun veilige kamp rent.

Aan het einde moeten alle kindjes een eed afleggen. “Ik ben een dapper expeditielid en beloof nooit bang te zijn en altijd anderen te helpen. En soms dingen te doen die heel raar zijn zoals heel hard ROEKOE ROEKOE te roepen.” De rest van de dag waren er nog vele roekoe’s te horen op het Stenen Hoofd.

Zaterdag 15 augustus vinden er opnieuw Eddie the Eagle expedities plaats voor de kleintjes. Kijk voor de tijden op de groene huifkar.